Закуска з фаршированих фініків з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування закуски з фініків, начинених мигдалем і козячим сиром, обгорнутих смужками бекону і підсмажених на грилі.
Солоний бекон, солодкі фініки, гострий сир і хрусткий мигдаль - неймовірно смачне поєднання. Цю ситну закуску дивно легко і швидко зробити, а виглядає вона приголомшливо. Закуска підійде як для пікніка, так і для вечірки з великою кількістю гостей. При приготуванні цієї страви ви можете використовувати блакитний сир замість козячого.
- Фініки без кісточок - 32 штук
- Козячого сиру - 120 грам
- Мигдалю - 32 штук (близько ⅓ чашки)
- Бекону - 16 скибочок (близько 450 г)
1. Розрізати фініки уздовж довгого краю і розкрити їх. Начинити козячим сиром і покласти мигдаль в поглиблення. Розрізати скибочки бекону навпіл уздовж, щоб вийшло 32 смужки.
2. Обернути кожен начинений фінік смужкою бекону і закріпити зубочисткою або шампуром.
3. Викласти закуску на деко. Обсмажити закуску в духовці в режимі «гриль» або обсмажити на грилі (в 10 см від вогню) до готовності, приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
4. Відразу ж подавати або дати охолонути до кімнатної температури.