Закуска до червоного сухого вина
(покроковий рецепт з фото)
Червоне сухе вино відмінно поєднується з більшістю м'ясних страв, овочами і несолодкими десертами - ці продукти не переб'ють смак і аромат самого напою, а скоріше доповнять і відтіняють їх.
Канапе з шинкою і огірком - це відмінний варіант закуски до сухого червоного вина. Блюдо добре підійде як для фуршету, так і для будь-якого свята і стане не тільки смачним доповненням загального меню, але і прикрасою вашого столу. Розповідаю, як приготувати закуску до червоного сухого вина.
- Шинка - 100 грам
- Свіжий огірок - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Тостовий хліб - 1 штука (можна використовувати звичайний хліб)
- Оливки - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Соняшникова олія - 1-2 Ст. Ложок (для обсмажування)
- Свіжа зелень - 1 пучок (петрушка, кріп і ін.)
Наріжте тонкі шматочки мостового хліба, при необхідності розріжте їх навпіл по діагоналі.
Шматочки хліба будуть служити підставою закуски. Тепер їх потрібно обсмажити до золотистої скоринки на добре розігрітій сковороді, змащеній олією.
Дрібно наріжте зелень і змішайте її з розм'якшеним вершковим маслом, присолите і ще раз добре перемішайте.
Тепер змастіть сумішшю вершкового масла і зелені ще неостиглого шматочки підсмаженого хліба. Масло злегка підтане і зробить хліб ніжнішим.
Вимийте огірок, ображати в нього "попки" і дуже тонко наріжте його. Найзручніше це робити за допомогою шинкування або Овочечистка.
Потім тонко наріжте невеликими скибочками шинку і приступайте з збірці закуски.
На підставу з хліба з маслом і зеленню покладіть шматочок огірка, потім - шинку, завершите композицію оливкою, через яку пропустіть декоративну шпажку, тим самим скріплюючи канапе.
Прикрасити таку закуску можна гілочкою петрушки або іншою зеленню на ваш смак.
На підставу з хліба з маслом і зеленню покладіть шматочок огірка, потім - шинку, завершите композицію оливкою, через яку пропустіть декоративну шпажку, тим самим скріплюючи канапе.
Прикрасити таку закуску можна гілочкою петрушки або іншою зеленню на ваш смак.