Рецепт Закуска до червоного сухого вина фото

Закуска до червоного сухого вина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На святковий стіл, Фуршет, Новий рік, Різдво

Червоне сухе вино відмінно поєднується з більшістю м'ясних страв, овочами і несолодкими десертами - ці продукти не переб'ють смак і аромат самого напою, а скоріше доповнять і відтіняють їх.

Канапе з шинкою і огірком - це відмінний варіант закуски до сухого червоного вина. Блюдо добре підійде як для фуршету, так і для будь-якого свята і стане не тільки смачним доповненням загального меню, але і прикрасою вашого столу. Розповідаю, як приготувати закуску до червоного сухого вина.

  • Шинка - 100 грам
  • Свіжий огірок - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Тостовий хліб - 1 штука (можна використовувати звичайний хліб)
  • Оливки - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Соняшникова олія - 1-2 Ст. Ложок (для обсмажування)
  • Свіжа зелень - 1 пучок (петрушка, кріп і ін.)
закуска до червоного сухого вина - фото крок 1
Наріжте тонкі шматочки мостового хліба, при необхідності розріжте їх навпіл по діагоналі.
закуска до червоного сухого вина - фото крок 2
Шматочки хліба будуть служити підставою закуски. Тепер їх потрібно обсмажити до золотистої скоринки на добре розігрітій сковороді, змащеній олією.
закуска до червоного сухого вина - фото крок 3
Дрібно наріжте зелень і змішайте її з розм'якшеним вершковим маслом, присолите і ще раз добре перемішайте.
закуска до червоного сухого вина - фото крок 4
Тепер змастіть сумішшю вершкового масла і зелені ще неостиглого шматочки підсмаженого хліба. Масло злегка підтане і зробить хліб ніжнішим.
закуска до червоного сухого вина - фото крок 5
Вимийте огірок, ображати в нього "попки" і дуже тонко наріжте його. Найзручніше це робити за допомогою шинкування або Овочечистка.
закуска до червоного сухого вина - фото крок 6
Потім тонко наріжте невеликими скибочками шинку і приступайте з збірці закуски.
На підставу з хліба з маслом і зеленню покладіть шматочок огірка, потім - шинку, завершите композицію оливкою, через яку пропустіть декоративну шпажку, тим самим скріплюючи канапе.
Прикрасити таку закуску можна гілочкою петрушки або іншою зеленню на ваш смак.

Схожі рецепти