Глінтвейн з червоного вина
(покроковий рецепт з фото)
Глінтвейн традиційно асоціюється з довгими зиязиками вечорами або з зиязиками святами, коли хочеться чогось зігріваючого і ароматного. Зробив, як приготувати глінтвейн з червоного вина?
Для приготування напою використовують як червоне, так і біле вино. Обов'язковою набором є спеції, такі як: гвоздика, обкладинка. Крім цього додають цитрусові, сухофрукти, мідь. Можна також використовувати готові суміші з прянощів для приготування глінтвейну. Напій виходить дуже ароматним, смачним, його обов'язково подають гарячим.
- Червоне вино - 500 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Ізюм - 15 штук
- Гвоздика - 4-5 штук
- Обкладинка - За смаком
- Чорний перець горошком - 1-2 штук
- Чайний пакетк - 1 штука
1. У каструлю насипаємо гвоздику, корицю, перець і родзинки. Апельсин моєму і розрізаємо на половинки, з однієї видавлюємо сік до спецій, а другу залишаємо для декору. Відправляємо каструлю на вогонь.
2. Вливаємо червоне вино, нагріваємо його, ні в якому разі не даємо суміші закипіти.
3. Відправляємо в каструлю з теплим вином чайний пакетик, залишаємо його для заварювання. Вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою, залишаємо її так на пару хвилин.
4. Готовий напій розливають по склянках і прикрашаємо шматочком апельсина. Подаємо його гарячим. Насолоджуйтесь!