Закачування печериць
(покроковий рецепт з фото)
Як зазвичай господині закривають печериці? Просто в маринаді! Я пропоную трохи змінити рецепт. Гриби вийдуть гостренькими, смачними, у маслі. Даний рецепт швидше має китайські нотки. Пробуємо!
Печериця - вдячний гриб. Його можна буде приготувати так, що він не поступиться будь-якому лісовому грибу. Даний рецепт особливо гарний, бо гриби виходять "по-корейськи" . Готується така закачування близько 30 хвилин (якщо не брати до уваги час для охолодження). Дуже раджу звернути уваги на цей нескладний варіант, як приготувати закачування печериць.
- Печериці - 1, 5 кілограма
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (мелений чорний перець, koriandr, паприка)
- Часник - 5 зубчиків
- Рослинна олія - 150 мілілітрів

Печериці потрібно добре вимити, видаліть залишки грунту. Кілька разів промийте в проточній воді. Помістіть чисті гриби в каструлю. Залийте склянкою питної води.

Змішайте 1 столову ложку солі, 5 ст. Ложок цукру, чайну ложку меленої солодкої паприки, чайну ложку чорного меленого перцю, чайну ложку меленого коріандру.

Підготуйте часник. Очистіть зубчики і відкладіть поки.

Гриби поставте на вогонь. Варіть 20 хвилин.

До грибів додайте суміш з спецій і приправ. Дайте закипіти.

Влийте 4 ст. Ложки рослинної олії, 2 ст. Ложки оцту (9%). Знову дайте закипіти. Видавіть часник через чеснокодавку, додайте його до грибів. Вимкніть.

Гриби розкладіть в стерильні банки і закатати кришками.

Банки з грибами укутайте, дайте їм охолонути (у мене на це пішли добу).

Ось закачування печериць і готова. Гриби виходять дуже смачними. Відмінно підуть для фуршетів.