Закачування болгарського перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити закачування болгарського перцю на зиму. Виходить дуже смачний зиязикай салат, який можна подавати як закуску до м'ясних страв, а можна додавати в рагу, спекотне і гарніри.
Маринад виходить насичений, а перці виходять кислуватими і пікантними. При цьому свої хрусткі властивості майже не втрачають. Смачно і просто, спробуйте приготувати!
- Перець болгарський - 500 грам (різних квітів)
- Вода - 2.5 склянки
- Оцет 4% - 2.5 склянки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
- Перець горошком - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Підготуємо інгредієнти. Банки і кришки стерилізуємо, перець ретельно вимиємо.
2. Нарізаємо перець шматочками, видаляючи серцевину і складаємо в банки. Всі спеції поміщаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Вливаємо оцет, знімаємо з вогню.
3. Потім заливаємо цим маринадом перці і закриваємо банки кришками.
4. Готово!