Рецепт Закачування болгарського перцю на зиму фото

Закачування болгарського перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 40 хв.

Хочу розповісти, як зробити закачування болгарського перцю на зиму. Виходить дуже смачний зиязикай салат, який можна подавати як закуску до м'ясних страв, а можна додавати в рагу, спекотне і гарніри.

Опис приготування:

Маринад виходить насичений, а перці виходять кислуватими і пікантними. При цьому свої хрусткі властивості майже не втрачають. Смачно і просто, спробуйте приготувати!

  • Перець болгарський - 500 грам (різних квітів)
  • Вода - 2.5 склянки
  • Оцет 4% - 2.5 склянки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Koriandr - 1 Ст. Ложка
  • Перець горошком - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
закачування болгарського перцю на зиму - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти. Банки і кришки стерилізуємо, перець ретельно вимиємо.
закачування болгарського перцю на зиму - фото крок 2
2. Нарізаємо перець шматочками, видаляючи серцевину і складаємо в банки. Всі спеції поміщаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Вливаємо оцет, знімаємо з вогню.
закачування болгарського перцю на зиму - фото крок 3
3. Потім заливаємо цим маринадом перці і закриваємо банки кришками.
закачування болгарського перцю на зиму - фото крок 4
4. Готово!

Схожі рецепти