Рецепт Закачування абрикосів фото

Закачування абрикосів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Заготовки , Напої , Консервація , Компоти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як зробити закачування абрикосів в домашніх умовах. Цей рецепт особисто мені дуже подобається, виходить ніби два в одному: і освіжаючий легкий компот, і смачні, соковиті ягоди!

Опис приготування:

Перед вами один з рецептів приготування закачування абрикосів на зиму, і я з вами з радістю поділюся їм! Такий спосіб закачування дозволяє зберегти цілісність ягід, вони виходять смачними, соковитими і ароматними, але при цьому ви ще й бонусом отримуєте дуже приємний освіжаючий напій. Смачно дуже, спробуйте!

  • Абрикоси - 600 грам (трилітрову банку потрібно заповнити абрикосами на 1/3)
  • Цукор - 1, 3 склянки
  • Вода - 2, 5 L
закачування абрикосів - фото крок 1
1. Моєму абрикоси, при бажанні витягуємо кісточки, але якщо хочете зберегти смак і аромат ягід, то краще не треба. Складаємо в банку.
закачування абрикосів - фото крок 2
2. Воду кип'ятимо, заливаємо в банки, і нехай постоять 15 хвилин під кришками. Далі воду зливаємо назад в каструлю, додамо цукор і закип'ятити, щоб цукор розчинився. Далі знову заливаємо банки і закочує кришками для консервування на зиму.
закачування абрикосів - фото крок 3
3. Гарячі банки перевертаємо догори дном і ставимо в такому вигляді до повного охолодження. І ось така краса виходить! Взимку буде смачно!

Схожі рецепти