Юшка з терпуга
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай вуха варять з річкової риби, але терпуг чудово підходить для варіння юшки. З цієї смачної морської риби вийде не менш смачна юшка, адже м'ясо терпуга виходить смачним навіть будучи вареним.
Як я вже казав, прийнято вважати, що найкраща вуха виходить з річкової риби, бажано мати кілька сортів, але юшка з терпуга теж виходить дуже смачною. М'ясо цієї морської риби дуже смачне не тільки смажене або запечене, але і у вареному вигляді. А приготувати юшку з терпуга нескладно, переконайтесь?
- Terpug - 800-900 грам
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Зелень свіжа - 30 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
1
Ретельно почистимо рибу від нутрощів і луски, видаляємо зябра. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. Решта нарізаємо на невеликі порційні шматки.
2
Викладаємо в каструлю голову, хвіст і плавники, додаємо неочищену цибулину і заливаємо водою (L 1.5-2). Ставимо варитися хвилин на 20 після закипання.
3
Тим часом очистимо картоплю і нарізаємо його невеликими кубиками. Очистимо залишилася цибулину і поріжемо її на дрібні кубики.
4
Лук в юшку будемо відправляти сирим і, якщо ви не любите варену цибулю, його можна обсмажити на невеликій кількості олії.
5
Проціджуємо рибний бульйон, відправляємо його на плиту і доводимо до кипіння.
6
Відправляємо в каструлю картоплю з цибулею, а слідом - шматочки терпуга. Коли закипить, додамо сіль і перець.
7
Варимо до готовності. Додаємо лавровий лист і дрібно нарізану зелень. Даємо вусі настоятися ще хвилин 5-10 - і можна подавати до столу.