Японський хліб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Сьогодні я хочу поділитися рецептом японського молочного хліба"Хоккайдо" . Він виходить просто неймовірний, пишний, ніжний, як пух. Рекомендую приготувати!
Опис приготування:
Японський хліб"Хоккайдо" готується дуже просто і швидко, досить точно слідувати рекомендаціям покрокової інструкції.
- Молоко - 250 мілілітрів(155 мл. В опару, 95 мл. В тісто"тангджонг" )
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі - 21 грам (свіжі)
- Борошно - 362 грам(343 грам в тісто, 19 грам в"тангджонг" )
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки(1 яйце в тісто, 1 яйце для змащування перед випічкою)
- Вершкове масло - 20 грам
Підготуйте інгредієнти.
У тепле молоко додайте дріжджі і цукор, розмішайте і поставте для бродіння в тепле місце на 15 хвилин.
Поки підходить опара, займіться підготовкою"тангджонга" - це заварне тісто, завдяки якому, хліб набуває свої незвичайні властивості. Для цього змішайте 95 мл. Молока і 19 грам борошна. Нагрівайте при постійному помішуванні, на це піде приблизно 2 хвилини.
Послідовність "Танджонг" повинна бути схожа на пудинг.
У миску для замішування тіста просійте борошно, додайте сіль.
Вбийте одне яйце і перемішайте.
Влийте опару.
Збивайте на мінімальній швидкості 5 хвилин, після чого додайте в тісто розм'якшене вершкове масло і знову збивайте 5 хвилин міксером на невеликій швидкості.
Перекладіть тісто в чисту миску, стінки якого змастіть рослинною олією, накрийте харчовою плівкою або рушником і поставте на расстойку на 1, 5 годину.
Через півтори години тісто виросло в обсязі не менше, чим в 3 рази.
Пріпиліте стіл борошном, викладіть тісто, розділіть його на 3 рівні частини, podkatayte в колобки.
Розкачайте тісто в овальну корж, підігніть до центру краю.
Поверніть тісто в рулет.
Покладіть тісто в форму для випічки, накрийте серветкою і залиште на расстойку в теплому місці на 1, 5 годину.
Через півтори години змастіть заготовку сумішшю яйця і молока.
Випікайте хліб в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
Акуратно витягніть хліб з форми.
Хліб вийшов неймовірно м'який і дуже пишний, його навіть не треба різати ножем, просто відламувати шматочок і насолоджуйтеся смаком.