Японське рагу «Нікудзяга»
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на складну назву, блюдо дуже просте, дієтичне, але дуже смачне! Це овочеве рагу сподобається тим, хто дотримується здорового харчування, адже в ньому немає смаженого, жирного і шкідливого!
Назва дуже складне, а блюдо найпростіше - тушковане рагу з картоплі, морквини і цибулі з додаванням шматочків курячої грудки. Дуже смачно, соковитий, НЕ шкідливо. Раджу приготувати!
- Картопля - 4 штуки
- Куряча грудка - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вино біле - 2 Ст. Ложки (напівсолодке)
- Вода - 300 мілілітрів
Лук наріжте пір'ям, картоплю - кубиками, морква - кружальцями, курячу грудку - довільно.
Додайте трохи масла і обсмажте цибулю близько 5 хвилин.
Додайте курку і обсмажити до зміни її кольору (близько 7 хвилин).
Додайте інші овочі. Додати сіль, поперчіть.
Додайте води стільки, щоб овочі були покриті, соєвий соус і вино (ідеально саке).
Коли вода закипить, накрийте щільно фольгою. Зробіть в ній кілька проколів для виходу пари.
Зробіть вогонь мінімальним і тушкуйте 30 хвилин. Потім подайте до столу.