Яловичина з локшиною «Нікудзяга»
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайна назва - не привід відмовляти собі в приготуванні, адже за ним ховаються цілком звичні інгредієнти. У перекладі блюдо означає «м'ясо і картоплю». Ділюся рецептом!
Блюдо дуже ситне і смачне, готувати його варто на маленькому вогні, щоб овочі і м'ясо встигли насититися соками один одного і вийшли м'якими. Є різні варіації цього блюда. Варто відзначити, що блюдо буде ще смачніше, якщо дати йому настоятися ніч.
- Яловичина - 300 грам
- Картопля - 8 штук
- Помідори - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Локшина - 200 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Саке - 1 Склянка
- Соєвий соус - 1/4 склянки
- Зелений стручковий горох - 80 грам
1. Помийте і наріжте тонкими скибочками м'ясо. Чистий, наріжте великими шматочками цибулю і моркву. Нагрійте сковороду, додайте в неї масло і цукор, потім викладіть м'ясо і обсмажте.
2. Почистіть і поріжте навпіл картопля. Надішліть в сковороду картопля, нарізані помідори, цибуля, готову локшину, соєвий соус, морква і саке.
3. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і накрийте кришкою, готуйте близько 1 годину, до м'якості овочів. Промийте горох і поріжте його навпіл. Додайте в сковороду і готуйте ще 5 хвилин.
4. Пригощайтеся!