Японська випічка
(покроковий рецепт з фото)
Іноді хочеться побалувати себе і близьких чимось незвичайним. Рекомендую спробувати приготувати японську випічку за моїм рецептом. Дуже смачно і незвично виходить - то, що потрібно!
На перший погляд в общем-то нічого незвичайного і немає, продукти такі ж, як і у нас, але смак Японії в цій випічці ви напевне знайдете. Поки ви читаєте, як приготувати японську випічку, я все більше поринаю в світ японської кухні, яка захоплює своєю різноманітністю. Рекомендую спробувати і вам трохи поекспериментувати і спекти щось новеньке для себе.
- Борошно - 3 склянки(2, 5 склянки - в тісто і 0, 5 склянки - в крем)
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 300 грам(100 г - в тісто, 200 г - в начинку)
- Вершкове масло - 7 Ст. Ложок(4 ст.Л. В тісто, 3 ст.Л для начинки)
- Сіль - 1 Чайна ложка (навпіл в тісто і в начинку)
- Молоко - 500 грам(280 мл - в тісто, інше - для начинки)
- Яйця - 5 штук(1 яйце для тіста і 4 жовтка в начинку)
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - За смаком
У ємності заваріть тісто. Розмішайте борошно і воду, повільно збиваючи. Коли суміш загусне, приберіть ємність з вогню і охолодіть.
Змішайте охолоджену суміш з борошна і води з дріжджами, маслом, цукром, сіллю і збитим з молоком яйцем.
Поки опара зростає, доступ до вершків. Трохи підігрійте молоко з маслом і перемішайте до однорідності.
Збийте яєчний жовток з борошном, кукурудзяним крохмалем, сіллю і цукром. Перемішуйте до отримання густої однорідної пасти. У три заходи частинами додайте тепле молоко.
У суміш додайте ванілін, на вогні швидко помішуйте до загустіння, після зняття з вогню помішуйте ще 30 секунд. Після чого крем охолодіть при кімнатній температурі.
Готове тісто розділити на частини, сформуйте 16 кульок.
Кожна кулька наповніть начинкою. Я дуже часто з кульки роблю корж, кладу її на невелику чарочку, а в центр викладаю начинку. Це ж можна зробити і в руках, як вам зручно.
Викладайте пиріжки на застелений пергаментом деко. Кожен з пиріжків змастіть жовтком.
Випікайте пиріжки до золотистого кольору в розігрітій до 200 градусів духовці.