Яєчня з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете зробити смачний сніданок, відкрийте холодильник і подивіться, що в ньому є, думаю, пару яєць, шматочок шинки і трохи сиру у кожного знайдеться, а значить можна приготувати яєчню.
Навіть коли, здавалося б, в холодильнику порожньо, можна щось придумати і приготувати сніданок з тих нечисленних продуктів, що знайшлися. І один з найпростіших варіантів - це зробити яєчню з шинкою і сиром в домашніх умовах, адже наскільки це блюдо просте, настільки ж і смачне. До речі, шинку цілком можна замінити ковбаскою або сосисками, на смак страви це практично не вплине. Ну а якщо у вас є помідор або грибочки, їх так само можна включити в цей простий рецепт яєчні з шинкою і сиром.
1) Для початку підготуємо всі продукти, почнем з того, що наріжемо хліб на невеликі квадратики, а шинку і сир порізати тонкими смужками.
2) Ставимо сковороду на вогонь і викладаємо в неї хліб, смажимо його до утворення легкої скоринки і перекладаємо хліб на тарілку. Потім розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо на ньому шинку, додаємо до неї хліб, розбиваємо на сковороду яйця, солимо і перчимо їх, готуємо все на повільному вогні.
3) Коли яйця будуть майже готові, викладаємо на них сир і ще пару хвилин тримаємо яєчню під кришкою, щоб сир розплавився.
4) Після цього посипаємо яєчню подрібненим свіжим кропом і подаємо блюдо до столу.
Приємного всім апетиту!
- Яйце - 2 штуки
- Шинка - 60 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Хліб білий - 1 скибочку
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Кріп свіжий - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Для початку підготуємо всі продукти, почнем з того, що наріжемо хліб на невеликі квадратики, а шинку і сир порізати тонкими смужками.
2) Ставимо сковороду на вогонь і викладаємо в неї хліб, смажимо його до утворення легкої скоринки і перекладаємо хліб на тарілку. Потім розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо на ньому шинку, додаємо до неї хліб, розбиваємо на сковороду яйця, солимо і перчимо їх, готуємо все на повільному вогні.
3) Коли яйця будуть майже готові, викладаємо на них сир і ще пару хвилин тримаємо яєчню під кришкою, щоб сир розплавився.
4) Після цього посипаємо яєчню подрібненим свіжим кропом і подаємо блюдо до столу.
Приємного всім апетиту!