Яєчня з помідорами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт для чудесного початку дня - яєчня з помідорами і сиром. Соковиті помідори, ніжний сир, пара хрустких тостів з маслом і чашка гарячої кави. Що може бути краще? Прокидайтеся!
Вранці хочеться чогось швидкого, простого, але ситного. І кава! обов'язково! Заварюю чашечку і беруся за приготування сніданку. Помідори сьогодні ароматні, пузаті, у мене зібралася їх ціла колекція - бичаче серце, кілька жовтих черрі і навіть один бурий завалявся. Візьму-но я різних сортів - так цікавіше. Що стосується сиру, то для яєчні з помідорами і сиром підійде будь-який сир, крім твердих сортів. У мене є солоненьке м'яка Фета, її я і використовую.
Отже, як приготувати яєчню з помідорами і сиром?
1. Сковороду ставте на плиту, кидайте в неї шматочок вершкового масла (можна використовувати і рослинне, але, мені здається, з вершковим смачніше). Занадто великий вогонь нам не потрібен. Буде досить трохи вище середнього.
2. Помідори промийте, наріжте кружальцями середньої товщини. Викладіть на розігрівшись масло і обсмажте з двох сторін протягом півтори хвилини з кожної. Якщо бажаєте, помідори посоліть, але, у зв'язку з тим, що будемо використовувати солону Фету, солі взагалі можна не додавати.
3. На обсмажені помідори вбийте яйця, нехай прихопив. Поперчіть.
4. Фету або бринзу наріжте маленькими кубиками і недбало викинете в сковороду на яйця і помідори. Закрийте кришкою і смажте до готовності яєць.
Яєчня з помідорами і сиром готова! Подавайте з тостом або улюбленим чорним хлібом. Можна прикрасити зеленню - гілочкою петрушки або базиліком. Бажаю зарядитися хорошою енергії і доброго вам дня!
Смачного!
- Яйця - 3-4 штук
- Помідори - 2 штуки
- Сир (фета або бринза) - 40-50 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Перець - - За смаком
Отже, як приготувати яєчню з помідорами і сиром?
1. Сковороду ставте на плиту, кидайте в неї шматочок вершкового масла (можна використовувати і рослинне, але, мені здається, з вершковим смачніше). Занадто великий вогонь нам не потрібен. Буде досить трохи вище середнього.
2. Помідори промийте, наріжте кружальцями середньої товщини. Викладіть на розігрівшись масло і обсмажте з двох сторін протягом півтори хвилини з кожної. Якщо бажаєте, помідори посоліть, але, у зв'язку з тим, що будемо використовувати солону Фету, солі взагалі можна не додавати.
3. На обсмажені помідори вбийте яйця, нехай прихопив. Поперчіть.
4. Фету або бринзу наріжте маленькими кубиками і недбало викинете в сковороду на яйця і помідори. Закрийте кришкою і смажте до готовності яєць.
Яєчня з помідорами і сиром готова! Подавайте з тостом або улюбленим чорним хлібом. Можна прикрасити зеленню - гілочкою петрушки або базиліком. Бажаю зарядитися хорошою енергії і доброго вам дня!
Смачного!