Яєчня по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
Може ви не раз готували цю страву на сніданок, особливо влітку, але навіть не замислювалися, що на вашому столі була яєчня по-вірменськи. Соковиті свіжі овочі в поєднанні з яйцями - ідеальне початок дня.
В кожній країні, де люблять яйця, є свій унікальний рецепт приготування цього продукту. Пропоную вашій увазі яєчню по-вірменськи - ситне, апетитне блюдо, ідеально підходить для літнього сніданку, коли свіжі овочі в достатку.
- Яйця - 4 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Перець - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Зелень - 1 За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Яєчня по-вірменськи в домашніх умовах готується досить часто. Це класичний варіант страви, але його завжди можна доповнити іншими улюбленими інгредієнтами. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Надіслати на сковороду з розігрітим маслом і смажити до злегка золотистого кольору.
2. Перець вимити, просушити і очистити від насіння. Нарізати дрібними шматочками і відправити на сковороду.
3. Помідори вимити і просушити. Можна зняти з них шкірку, але в цій страві це зовсім не обов'язково. Нарізати невеликими шматочками.
Надіслати на сковороду і тушкувати 3-5 хвилин. Злегка підсолити і можна додати трохи меленого перцю.
Надіслати на сковороду і тушкувати 3-5 хвилин. Злегка підсолити і можна додати трохи меленого перцю.
4. На сковороду вбити яйця, їх окремо трохи присолити і смажити до готовності. За бажанням можна розбити жовтки або залишити їх цілими. Також можна накрити яєчню кришкою або зберегти жовтки рідкими.
5. Поки яйця смажаться, приготувати свіжу зелень. Вимити її і добре просушити. Зелень можна нарізати, але краще прикрасити цілими гілочками перед подачею.
6. Ось власне і весь рецепт приготування яєчні по-вірменськи. Залишається тільки викласти готову страву на тарілку і насолоджуватися смачним сніданком.