Яблучний пиріг «три склянки»
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, це найпростіший пиріг з тих, що я коли-небудь готувала! Нам не потрібно ні міксерів, немає Блендер - нічого! Три склянки основних інгредієнтів, смачні яблука і бажання творити!
Як приготувати яблучний пиріг "три склянки" розповім в покроковому рецепті. Хочу додати, що разом з яблуками в пиріг можна покласти будь-які ягоди, приблизно 200 грам. Якщо вони заморожені, то трохи розморозити і кладіть в пиріг разом з соком, що виділився і натертими яблуками! В середині пиріг виходить дуже соковитим, а бортики пісочний, навіть трохи нагадують халву. Пригощайтеся!
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Крупа манна - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 400 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука ретельно помийте.
У мисці змішайте борошно, манку, цукор і розпушувач.
Яблука очистіть від серцевини і шкірки, натріть на крупній тертці.
Форму (20-22 см) застелите пергаментом. Викладіть у форму 1/3 частина "тесту" .
Потім 1/3 частина яблук. І так чергуємо ще два рази: тісто і яблука.
На завершальний шар яблук викладаємо натерте на тертці вершкове масло і прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Коли пиріг охолоне, акуратно зніміть пергамент і подавайте до столу! Приємного чаювання!