Рецепт Яблучний пиріг «три склянки» фото

Яблучний пиріг «три склянки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Напевно, це найпростіший пиріг з тих, що я коли-небудь готувала! Нам не потрібно ні міксерів, немає Блендер - нічого! Три склянки основних інгредієнтів, смачні яблука і бажання творити!

Як приготувати яблучний пиріг "три склянки" розповім в покроковому рецепті. Хочу додати, що разом з яблуками в пиріг можна покласти будь-які ягоди, приблизно 200 грам. Якщо вони заморожені, то трохи розморозити і кладіть в пиріг разом з соком, що виділився і натертими яблуками! В середині пиріг виходить дуже соковитим, а бортики пісочний, навіть трохи нагадують халву. Пригощайтеся!

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Крупа манна - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Яблуко - 400 грам
яблучний пиріг
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука ретельно помийте.
яблучний пиріг
У мисці змішайте борошно, манку, цукор і розпушувач.
яблучний пиріг
Яблука очистіть від серцевини і шкірки, натріть на крупній тертці.
яблучний пиріг
Форму (20-22 см) застелите пергаментом. Викладіть у форму 1/3 частина "тесту" .
яблучний пиріг
Потім 1/3 частина яблук. І так чергуємо ще два рази: тісто і яблука.
яблучний пиріг
На завершальний шар яблук викладаємо натерте на тертці вершкове масло і прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
яблучний пиріг
Коли пиріг охолоне, акуратно зніміть пергамент і подавайте до столу! Приємного чаювання!

Схожі рецепти