Рецепт Яблучний пиріг по-польськи фото

Яблучний пиріг по-польськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Тісто, Фрукти, Пісочне тісто, Яблука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Якщо Ви любите випічку з пісочного тіста, то настійно рекомендую спробувати яблучний пиріг по-польськи! Ніжна яблучна начинка з легкою кислинкою лимона і розсипчасте тісто… Смачний і ароматний!

На перший погляд може здатися, що процес трудомісткий, але насправді все досить просто і швидко. Поки тісто буде охолоджуватися, Ви приготуєте начинку. А далі залишиться тільки сформувати пиріг! Як приготувати яблучний пиріг по-польськи я розповім в покроковому рецепті.

  • Борошно пшеничне - 500 грам (інгредієнти для тесту:)
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Жовток яйця - 3 штуки
  • Йогурт натуральний - 60 грам
  • Цукрова пудра - 130 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Яблуко - 3 штуки (інгредієнти для начинки:)
  • Яблучний сік - 30 мілілітрів
  • Сік лимонний - 2 чайних ложки
  • Цукор - 120 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 2
У суху миску просійте борошно, цукрову пудру і розпушувач. Додайте холодне вершкове масло.
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 3
Порубати масло ножем і розітріть в крихту. Додайте жовтки і йогурт. Замісити м'яке тісто. Якщо тісто погано формується, то додайте трохи білка.
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 4
Розділити тісто 2 рівні частини. Кожну загорніть в пакет. Одну частину покладіть в холодильник, другу в морозильну камеру.
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 5
Тим часом приготуємо начинку. Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте невеликими шматочками. У каструльку покладіть нарізані яблука і залийте яблучним соком. Додайте спеції і тушкуйте на повільному вогні під кришкою 10 хвилин. Потім додайте цукор і тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте крохмаль і лимонний сік. Все добре перемішайте. Начинка буде готова.
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 6
До цього часу наше тісто трохи охололи. Тісто з холодильника розкачати в пласт (з урахуванням бортиків) для форми 22-24 см. Бортик повинен бути висотою 2-3 см. Бортики можна розтягнути пальцями прямо в формі.
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 7
На тісто викладіть начинку.
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 8
Тісто з морозилки натріть на крупній тертці. Терте тісто викладіть поверх начинки і присипте панірувальними сухарями. Випікайте 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 9
Після приготування дайте пирога повністю охолонути, акуратно дістаньте з форми і подавайте до Свіжозаварений чаю!
яблучний пиріг по-польськи - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти