Яблучний пиріг по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо Ви любите випічку з пісочного тіста, то настійно рекомендую спробувати яблучний пиріг по-польськи! Ніжна яблучна начинка з легкою кислинкою лимона і розсипчасте тісто… Смачний і ароматний!
На перший погляд може здатися, що процес трудомісткий, але насправді все досить просто і швидко. Поки тісто буде охолоджуватися, Ви приготуєте начинку. А далі залишиться тільки сформувати пиріг! Як приготувати яблучний пиріг по-польськи я розповім в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 500 грам (інгредієнти для тесту:)
- Вершкове масло - 180 грам
- Жовток яйця - 3 штуки
- Йогурт натуральний - 60 грам
- Цукрова пудра - 130 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Яблуко - 3 штуки (інгредієнти для начинки:)
- Яблучний сік - 30 мілілітрів
- Сік лимонний - 2 чайних ложки
- Цукор - 120 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У суху миску просійте борошно, цукрову пудру і розпушувач. Додайте холодне вершкове масло.
Порубати масло ножем і розітріть в крихту. Додайте жовтки і йогурт. Замісити м'яке тісто. Якщо тісто погано формується, то додайте трохи білка.
Розділити тісто 2 рівні частини. Кожну загорніть в пакет. Одну частину покладіть в холодильник, другу в морозильну камеру.
Тим часом приготуємо начинку. Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте невеликими шматочками. У каструльку покладіть нарізані яблука і залийте яблучним соком. Додайте спеції і тушкуйте на повільному вогні під кришкою 10 хвилин. Потім додайте цукор і тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте крохмаль і лимонний сік. Все добре перемішайте. Начинка буде готова.
До цього часу наше тісто трохи охололи. Тісто з холодильника розкачати в пласт (з урахуванням бортиків) для форми 22-24 см. Бортик повинен бути висотою 2-3 см. Бортики можна розтягнути пальцями прямо в формі.
На тісто викладіть начинку.
Тісто з морозилки натріть на крупній тертці. Терте тісто викладіть поверх начинки і присипте панірувальними сухарями. Випікайте 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Після приготування дайте пирога повністю охолонути, акуратно дістаньте з форми і подавайте до Свіжозаварений чаю!
Смачного!