Вуха в хлібному горщику
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам простий, але дуже смачний рибний суп з оригінальною подачею. Щоб хлібні "горщики" не намокли, їх змащують всередині курячим білком і запікають у духовці. Готуйте з задоволенням!
Юшку варимо звичайним для вас способом, в каструлі. З булочок виймаємо м'якуш і змащуємо їх злегка збитим білком. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо так, щоб білок схопився скоринкою. Так булочки НЕ розтопляться при наповненні їх супом. Всі подробиці, як приготувати юшку в хлібному горщику, дивіться нижче в рецепті.
- Риба (філе) - 600 грам
- Картопля - 6 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Печиво - 6 штук
- Зелень - 1 пучок
- Лист лавровий - 1-2 штук
- Перець духмяний горошок - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Білок яєчний - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам (для подачі)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Філе риби очистіть від луски, промийте під прохолодною водою. Овочі очистіть, помийте.
Цибулину розрізати на 4 частини, моркву і картоплю наріжте дрібними кубиками. Закладіть овочі і спеції в каструлю з водою. Доведіть до кипіння і варіть на мінімальному вогні протягом 15 хвилин. Вийміть спеції і цибулину. Додайте філе риби, нарізане на порційні шматочки. Доведіть до кипіння, зніміть піну. Варіть на мінімальному вогні протягом 20 хвилин.
Зріжте верх булочок, вийміть м'якуш, залишаючи по 0, 5 см до дна. Змастіть злегка збитим білком всередині кожної булочки. Поставте їх у розігріту до 180 ° C духовку і запікайте протягом 10 хвилин.
Готову юшку посоліть і поперчіть за смаком, додайте зелень, видаліть лавровий лист і запашний перець. Накрийте кришкою і дайте настоятися 5 хвилин.
Хлібні горщики поставте в порційні піали.
Налийте в них вуха, розкладіть по маленькому шматочку вершкового масла. Смачного!