Вишня у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Кожен сезон свіжих ягід я намагаюся встигнути заготовити всілякі компоти і варення. А щоб зберегти максимум корисних вітамінів, користуюся перевіреними в нашій родині рецептами. Смачно і корисно!
Обов'язково спробуйте цей рецепт, як приготувати вишню у власному соку. Таким способом я закриваю полуницю, малину, черешню, басейн. Ця заготовка підійде для солодких вареників, десертів, випічки і простого чаювання. Смачне і в міру солодке варення неодмінно порадує вас в будь-якому випадку. Готуйте з задоволенням!
- Вишня - 2 кілограма
- Цукор - 500 грам (приблизно)
Підготуйте вишню: промийте, видаліть дрібне сміття і кісточки.
У стерилізовані банки викладайте вишню, пересипаючи цукром: З ст. L. Вишні, 1 ст. L. З верхом цукру. І так до самого верху банки. Останній шар - цукор, трохи примніть ложкою, закрийте чистої сухої кришкою.
Поставте банку в каструлю з теплою водою. Вода повинна не доходити до горлечка банки на палець. Накрийте каструлю кришкою, доведіть воду до кипіння, стерилізують банку ще 15 хвилин і закатати кришку. Остудіть і зберігайте в прохолодному місці. Вихід готового варення з даної кількості вишні - 2 L.
А взимку насолоджуйтеся смачним варенням.