Виноградні голубці
(покроковий рецепт з фото)
Виноградні голубці - це блюдо азербайджанської кухні. Готуються виноградні голубці з фаршу, рису, зелений, спецій і виноградного листя. Листя можна використовувати свіжі або консервовані.
Як приготувати виноградні голубці?
1. Спочатку приготуйте начинку. У мисці змішайте м'ясний фарш, подрібнену цибулю, Мал, сіль, перець. Промийте, просушіть і дрібно наріжте кріп, петрушку і м'яту. Додайте в начинку. Гарненько перемішайте фарш до однорідної маси.
2. При використанні свіжих виноградного листя, бланшуйте їх протягом двох хвилин в киплячій воді порціями - по 10-12 листочків. Виріжте тверді частини листя. Що стосується консервованих виноградного листя, то їх треба просушити в друшляку або на паперовому рушнику.
3. Блискучою стороною покладіть листя на тарілку або стіл. Викладіть чайну ложку (або два) начинки на лист і щільно загорніть конвертиком.
4. Викладіть виноградні голубці щільно в каструлю в кілька шарів. Зверху полийте розтопленим вершковим маслом і додайте води. Зверху притисніть виноградні голубці жаростійкої тарілкою і ставте на вогонь.
5. Доведіть до кипіння. Потім понизьте вогонь до середньо-повільного і тушкуйте протягом 1 годину 30 хвилин.
6. Подавайте виноградні голубці з соусом з натурального йогурту і часнику.
Виноградні голубці готові!
Смачного!
- М'ясний фарш - 450 грам (свинячий або яловичий)
- Цибулина - 1 штука
- Мал - 1/2 склянки
- Петрушка, пучок - 1 штука
- Кріп, пучок - 1 штука
- М'ята, пучок - 1 штука (можна заменітьчайной ложкою сушеної)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Виноградне листя - 40 штук (або 320 г консервованого листя)
- Вершкове масло - 40 грам
- Вода - 1/2 склянки
1. Спочатку приготуйте начинку. У мисці змішайте м'ясний фарш, подрібнену цибулю, Мал, сіль, перець. Промийте, просушіть і дрібно наріжте кріп, петрушку і м'яту. Додайте в начинку. Гарненько перемішайте фарш до однорідної маси.
2. При використанні свіжих виноградного листя, бланшуйте їх протягом двох хвилин в киплячій воді порціями - по 10-12 листочків. Виріжте тверді частини листя. Що стосується консервованих виноградного листя, то їх треба просушити в друшляку або на паперовому рушнику.
3. Блискучою стороною покладіть листя на тарілку або стіл. Викладіть чайну ложку (або два) начинки на лист і щільно загорніть конвертиком.
4. Викладіть виноградні голубці щільно в каструлю в кілька шарів. Зверху полийте розтопленим вершковим маслом і додайте води. Зверху притисніть виноградні голубці жаростійкої тарілкою і ставте на вогонь.
5. Доведіть до кипіння. Потім понизьте вогонь до середньо-повільного і тушкуйте протягом 1 годину 30 хвилин.
6. Подавайте виноградні голубці з соусом з натурального йогурту і часнику.
Виноградні голубці готові!
Смачного!