Рецепт Виноградні голубці фото

Виноградні голубці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Виноградне листя
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Виноградні голубці - це блюдо азербайджанської кухні. Готуються виноградні голубці з фаршу, рису, зелений, спецій і виноградного листя. Листя можна використовувати свіжі або консервовані.

Опис приготування:

Як приготувати виноградні голубці?

1. Спочатку приготуйте начинку. У мисці змішайте м'ясний фарш, подрібнену цибулю, Мал, сіль, перець. Промийте, просушіть і дрібно наріжте кріп, петрушку і м'яту. Додайте в начинку. Гарненько перемішайте фарш до однорідної маси.

2. При використанні свіжих виноградного листя, бланшуйте їх протягом двох хвилин в киплячій воді порціями - по 10-12 листочків. Виріжте тверді частини листя. Що стосується консервованих виноградного листя, то їх треба просушити в друшляку або на паперовому рушнику.

3. Блискучою стороною покладіть листя на тарілку або стіл. Викладіть чайну ложку (або два) начинки на лист і щільно загорніть конвертиком.

4. Викладіть виноградні голубці щільно в каструлю в кілька шарів. Зверху полийте розтопленим вершковим маслом і додайте води. Зверху притисніть виноградні голубці жаростійкої тарілкою і ставте на вогонь.

5. Доведіть до кипіння. Потім понизьте вогонь до середньо-повільного і тушкуйте протягом 1 годину 30 хвилин.

6. Подавайте виноградні голубці з соусом з натурального йогурту і часнику.

Виноградні голубці готові!

Смачного!

  • М'ясний фарш - 450 грам (свинячий або яловичий)
  • Цибулина - 1 штука
  • Мал - 1/2 склянки
  • Петрушка, пучок - 1 штука
  • Кріп, пучок - 1 штука
  • М'ята, пучок - 1 штука (можна заменітьчайной ложкою сушеної)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Виноградне листя - 40 штук (або 320 г консервованого листя)
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Вода - 1/2 склянки
Як приготувати виноградні голубці?

1. Спочатку приготуйте начинку. У мисці змішайте м'ясний фарш, подрібнену цибулю, Мал, сіль, перець. Промийте, просушіть і дрібно наріжте кріп, петрушку і м'яту. Додайте в начинку. Гарненько перемішайте фарш до однорідної маси.

2. При використанні свіжих виноградного листя, бланшуйте їх протягом двох хвилин в киплячій воді порціями - по 10-12 листочків. Виріжте тверді частини листя. Що стосується консервованих виноградного листя, то їх треба просушити в друшляку або на паперовому рушнику.

3. Блискучою стороною покладіть листя на тарілку або стіл. Викладіть чайну ложку (або два) начинки на лист і щільно загорніть конвертиком.

4. Викладіть виноградні голубці щільно в каструлю в кілька шарів. Зверху полийте розтопленим вершковим маслом і додайте води. Зверху притисніть виноградні голубці жаростійкої тарілкою і ставте на вогонь.

5. Доведіть до кипіння. Потім понизьте вогонь до середньо-повільного і тушкуйте протягом 1 годину 30 хвилин.

6. Подавайте виноградні голубці з соусом з натурального йогурту і часнику.

Виноградні голубці готові!

Смачного!

Схожі рецепти