Великодній курча
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат я традиційно готую до великоднього столу, адже прийшов кінець Великого посту і можна їсти м'ясні продукти і яйця. Салат порадує своїм виглядом і діток, і дорослих. Дивіться, як приготувати!
Для салату підійде будь-яка печінку: куряча, індичих, свиняча або яловича. Відваріть її в солоній воді до готовності і остудіть. Оформляйте салат разом з дітками, це ще більше посилить відчуття свята в будинку! хай щастить!
- Печінка - 300 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква велика - 1 штука
- Кукурудза консервована - 100 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Маслини без кісточки чорні - 1 штука (для прикраси)
- Зелена цибуля - 1 пучок (для прикраси)
- Сіль - За смаком
Приготуйте продукти для салату. Відваріть печінку, морква і яйця до готовності. Остудіть всі продукти. Очистіть яйця, цибулю і моркву. Відкрийте кукурудзу, злийте з неї рідину.
Очищений і вимитий цибулю поріжте ножем на кубики невеликого розміру, обсмажте їх на рослинному маслі з сіллю до м'якості.
Печінка поріжте кубиками невеликого розміру.
У варених яєць витягніть жовтки, відкладіть їх, вони будуть оформленням салату. Білки ж поріжте дрібно кубиками, тільки залиште шматочок для оформлення очей. Варену моркву розділіть: більшу частину поріжте кубиками для салату, залиште шматочок для прикраси курчати.
Починаємо збірку салату. Візьміть зручне велике блюдо і прямокутну тарілку. Викладіть шар печінки так, щоб було схоже на яйце. Зверху розподіліть смажену цибулю.
Наступний шар зробіть кукурудзяним. І полийте трішки майонезом.
Розподіліть морква.
Розподіліть курячі білки. Полийте майонезом, додайте дрібку солі.
Затріть салат вареними жовтками, використовуючи дрібну тертку.
І останній етап - це оформлення салату. Зробіть з шматочка білка і маслин очки, бровки. З моркви - ніжки, крильця і чубчик. Прикрасьте салат зеленою цибулею, зернами кукурудзи. Дайте салату настоятися хвилин 10-15, подайте до столу. Світлого Вам свята!