Вареники з заварного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Взимку особливо часто згадую річну їжу, так уже повелося. І вареники з ягодами - якраз одне з найулюбленіших страв. А як зробити вареники з заварного тіста (найсмачніші) - зараз розповім!
Такий простий рецепт вареників з заварного тіста просто не може вам не сподобається, заварне тісто дозволяє вареників бути м'якими, "тануть у роті" . Тобто вам навіть не обов'язково морочити собі голову тим, як організувати варіння на пару, щоб тісто не вийшло жорстким. З заварним тестом таких проблем не буває, так що розповідаю, як приготувати вареники з заварного тіста. Сподіваюся, вам сподобається!
- Борошно - 2 склянки
- Окріп - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Ягоди заморожені - 500 грам
- Цукор - За смаком
1. Змішаємо просіяне борошно з окропом і дрібкою солі. Вимішуємо гладке і еластичне тісто.
2. Розкачуємо тонкий пласт, склянкою робимо однакові коржі.
3. По центру кожного коржика викладаємо ягоди і по ложці цукру. Защипуємо краю і кип'ятимо воду.
4. У киплячій воді варимо 2-3 хвилини після того, як вареники спливли, і акуратно дістаємо.