Варені раки з кропом
(покроковий рецепт з фото)
Червонобокі варені раки з кропом - даний смакота, особливо під келих охолодженого пінного пива! Жоден чоловік не встоїть перед такою закускою. Запрошуйте друзів і варіть раків зі спеціями!
Немає потреби представляти це смачна страва з морепродуктів - його люблять практично всі. Готуються раки від сили півгодини, але за цей час по дому пливе незабутній аромат, який сам скличе всіх рідних до столу. Подавайте закуску зі світлим або темним пивом, заздалегідь охолодженим.
- Раки - 700 грам
- Кріп - 1 пучок
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки (без гірки)
- Перець чорний горошок - 15 штук
- Лавровий лист - 5-7 штук
Підготуйте зазначені інгредієнти. Раков ретельно промийте у воді від піску. Використовуйте тільки живих раків, заснули для варіння не годяться.
Викладіть раки в каструлю або казан.
Всипте сіль і горошини чорного перцю. Не плутайте чорний перець із запашним - він додасть гіркуватий присмак. По бажанню, солі можете додати трохи більше.
Додайте лаврове листя - без них аромат бульйону буде не таким приємним і яскравим. Припустимо всипати і зернову гірчицю.
Розберіть пучок кропу і промийте у воді, викладіть зверху. Все це потрібно зробити швидко, поки раки не вибралися з каструлі. Потім влийте в ємність гарячу воду. Найкраще вливати окріп і відразу обшпарювати раків. Помістіть ємність на плиту і відваріть близько 25 хвилин. Бажано накрити каструлю кришкою.
Через зазначений час блюдо буде готово. Раки змінять свій зелений колір і стануть червонобокими. Не витягуйте їх з бульйону, поки він не стане теплим. При охолодженні морепродукти вберуть в себе частину бульйону і стануть смачнішими.
Подайте варених раків з кропом до столу теплими. Смачного!