Рецепт Варені раки з кропом фото

Варені раки з кропом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Рак
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На швидку руку , На природу , Літні
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.

Червонобокі варені раки з кропом - даний смакота, особливо під келих охолодженого пінного пива! Жоден чоловік не встоїть перед такою закускою. Запрошуйте друзів і варіть раків зі спеціями!

Опис приготування:

Немає потреби представляти це смачна страва з морепродуктів - його люблять практично всі. Готуються раки від сили півгодини, але за цей час по дому пливе незабутній аромат, який сам скличе всіх рідних до столу. Подавайте закуску зі світлим або темним пивом, заздалегідь охолодженим.

  • Раки - 700 грам
  • Кріп - 1 пучок
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 2 Ст. Ложки (без гірки)
  • Перець чорний горошок - 15 штук
  • Лавровий лист - 5-7 штук
варені раки з кропом - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Раков ретельно промийте у воді від піску. Використовуйте тільки живих раків, заснули для варіння не годяться.
варені раки з кропом - фото крок 2
Викладіть раки в каструлю або казан.
варені раки з кропом - фото крок 3
Всипте сіль і горошини чорного перцю. Не плутайте чорний перець із запашним - він додасть гіркуватий присмак. По бажанню, солі можете додати трохи більше.
варені раки з кропом - фото крок 4
Додайте лаврове листя - без них аромат бульйону буде не таким приємним і яскравим. Припустимо всипати і зернову гірчицю.
варені раки з кропом - фото крок 5
Розберіть пучок кропу і промийте у воді, викладіть зверху. Все це потрібно зробити швидко, поки раки не вибралися з каструлі. Потім влийте в ємність гарячу воду. Найкраще вливати окріп і відразу обшпарювати раків. Помістіть ємність на плиту і відваріть близько 25 хвилин. Бажано накрити каструлю кришкою.
варені раки з кропом - фото крок 6
Через зазначений час блюдо буде готово. Раки змінять свій зелений колір і стануть червонобокими. Не витягуйте їх з бульйону, поки він не стане теплим. При охолодженні морепродукти вберуть в себе частину бульйону і стануть смачнішими.
варені раки з кропом - фото крок 7
Подайте варених раків з кропом до столу теплими. Смачного!

Схожі рецепти