Рецепт Варені раки: майстер клас фото

Варені раки: майстер клас
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Рак
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На швидку руку, На природу, Літні
Солоне

Коли ви перший раз вирішили приготувати раків, відразу виникає питання: "як це правильно зробити? Як їх приготувати, щоб вони стали смачними і соковитими? & Quot. Дивіться мій майстер-клас!

Готувати слід тільки живих свіжих раків. Як їх розпізнати? У живих раків хвіст щільно притиснутий до черевця. Ловля раків відбувається з травня по жовтень. Найсмачнішими вважаються виловлені ранньої осені. Варять їх в середньому 10-15 хвилин після закипання води, так вони залишаються соковитими і ароматними.

  • Раки - 10-12 штук
  • Вода - 2 L
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Кріп - 1 пучок
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець духмяний горошок - 3 штуки
варені раки: майстер клас - фото крок 1
Раків слід заздалегідь помити, залити холодною водою на 3-4 годину. Потім почистити їх щіточкою, щоб видалити залишки мулу. На фото раки живі і бистрорасползающіеся
варені раки: майстер клас - фото крок 2
У глибокій каструлі доведіть до кипіння воду із запашним перцем, лавровим листом, кропом і сіллю. Дайте покипіти відвару пару хвилин, потім закладайте раків. Доведіть воду до кипіння і варіть раків ще 10-15 хвилин.
варені раки: майстер клас - фото крок 3
Зніміть з вогню, залиште під кришкою ще на 15 хвилин. Після викладайте раків на блюдо. Подавайте зі свіжим кропом. Дайте трохи охолонути, приступайте до очищення і дегустації. Смачного!

Схожі рецепти