Варені раки: майстер клас
(покроковий рецепт з фото)
Коли ви перший раз вирішили приготувати раків, відразу виникає питання: "як це правильно зробити? Як їх приготувати, щоб вони стали смачними і соковитими? & Quot. Дивіться мій майстер-клас!
Готувати слід тільки живих свіжих раків. Як їх розпізнати? У живих раків хвіст щільно притиснутий до черевця. Ловля раків відбувається з травня по жовтень. Найсмачнішими вважаються виловлені ранньої осені. Варять їх в середньому 10-15 хвилин після закипання води, так вони залишаються соковитими і ароматними.
- Раки - 10-12 штук
- Вода - 2 L
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Кріп - 1 пучок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець духмяний горошок - 3 штуки
Раків слід заздалегідь помити, залити холодною водою на 3-4 годину. Потім почистити їх щіточкою, щоб видалити залишки мулу. На фото раки живі і бистрорасползающіеся
У глибокій каструлі доведіть до кипіння воду із запашним перцем, лавровим листом, кропом і сіллю. Дайте покипіти відвару пару хвилин, потім закладайте раків. Доведіть воду до кипіння і варіть раків ще 10-15 хвилин.
Зніміть з вогню, залиште під кришкою ще на 15 хвилин. Після викладайте раків на блюдо. Подавайте зі свіжим кропом. Дайте трохи охолонути, приступайте до очищення і дегустації. Смачного!