Рецепт В'ялена Бараняча нога фото

В'ялена Бараняча нога
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 75 дн. 5 г. 0 хв.

Баранина - своєрідне м'ясо, і щоб воно вийшло смачним, треба вміти його правильно приготувати. Найкраще баранину вміють готувати на Кавказі, а в'ялена бараняча нога - це щось незабутнє!

Опис приготування:

В'ялити м'ясо - це досить довгий процес, але результат того вартий. Ніжне, солонувате м'ясо майже прозоре на просвіт. Я завжди думала, що це дуже складно і у мене не вийде. Але я вирішила спробувати і сьогодні розповім, як приготувати в'ялену ногу баранчика. В'ялена бараняча нога справжній делікатес, готувати його просто, потрібна тільки сіль і м'ясо, головне - дочекатися результату. В цілому можна додати і будь-які спеції на свій смак, але мені більше до вподоби просто солонувате мяско!

  • Бараняча нога - 1 штука (приблизно 2, 5-3 кг)
  • Сіль - 100 грам
в'ялена Бараняча нога - фото крок 1
Баранячу ногу промийте і добре просушіть паперовим рушником.
в'ялена Бараняча нога - фото крок 2
На дно глибокого контейнера всипте сіль. Ногу повністю натріть сіллю і покладіть на соляну подушку. Поставте в холодильник на 6-7 днів. Один раз в день потрібно м'ясо перевертати.
в'ялена Бараняча нога - фото крок 3
Дістаньте ногу, обмийте її від солі. Надішліть знову в холодильник на 14-15 днів.
в'ялена Бараняча нога - фото крок 4
Дістаньте м'ясо, якщо з'явиться цвіль, змийте її оцтом і загорніть ногу в сітку. Далі потрібно відправити м'ясо в сухе прохолодне місце на 60-90 днів.
в'ялена Бараняча нога - фото крок 5
Зніміть з м'яса сітку, наріжте тонкими скибочками і подавайте до столу.

Схожі рецепти