Рецепт Тушковані артишоки фото

Тушковані артишоки
(покроковий рецепт з фото)

Середземноморська кухня
Овочі, Артишок
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Легка вечеря
Гарніри

Тушковані артишоки - чудовий гарнір до м'ясних і рибних страв, має свій особливий смак, а також гарний і апетитний вигляд. Готується дуже легко. Знайомимося

Про артишоки існує цікава легенда, в якій язикаться, що одного разу Зевс, будучи в гостях у свого брата Посейдона, побачив гуляла по берегу прекрасну дівчину Кінари, закохавшись в неї, він перетворив її в німфу. Але дівчина виявилася непостійна і примхлива, тому ревнивий Зевс припинив її в зелений і колючий овоч - артишок. Цей овоч придбав зелений колір, немов очі прекрасної Кінари, шипи нагадували біль Зевса, а серцевина артишоку - м'яка і ніжна символізує первинну чарівність Зевса цією дівчиною.

Рецепт приготування тушкованих артишоків не менше цікавий, ніж легенда про цей овоч, а саме блюдо виходить чудовим. Дуже раджу спробувати приготувати


  • Артишок - 4 штуки
  • Овочевий бульйон - 2 склянки
  • Оливкова олія - - За смаком
  • Часник - 3 зубчики
  • Біле вино - 1/2 склянки
  • Свіжа петрушка - - За смаком
  • Сіль, перець - - За смаком
тушковані артишоки - фото крок 1
4 артишоку гарненько промиваємо. Обробити основну частину від стебел. Видаляємо шипи артишоку.
тушковані артишоки - фото крок 2
Стебла поділяємо на 4 частини. Верхню частину голови артишоку зрізаємо.
тушковані артишоки - фото крок 3
Потім стебла і голови розрізаємо навпіл і дістаємо "бороду" артишок.
тушковані артишоки - фото крок 4
Потім в сотейник наливаємо оливкову олію. Кладемо в нього артишоки і нарізаний невеликими шматочками часник. Обсмажуємо близько 5 хвилин, постійно перемішуючи. Вливаємо вино і випаровуємо його.
тушковані артишоки - фото крок 5
Після того, як вино повністю випарується, додаємо дрібно посічену петрушку і заливаємо овочевий бульйон. Бульйон повинен наполовину покрити артишоки. Накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 10 хвилин.
тушковані артишоки - фото крок 6
Потім відкриваємо кришку і тушкуємо ще кілька хвилин, щоб бульйон Уваров. Далі солимо, перчимо артишоки за смаком, перемішуємо, викладаємо по тарілках і подаємо до столу.

Схожі рецепти