Тушковані артишоки
(покроковий рецепт з фото)
Тушковані артишоки - чудовий гарнір до м'ясних і рибних страв, має свій особливий смак, а також гарний і апетитний вигляд. Готується дуже легко. Знайомимося
Про артишоки існує цікава легенда, в якій язикаться, що одного разу Зевс, будучи в гостях у свого брата Посейдона, побачив гуляла по берегу прекрасну дівчину Кінари, закохавшись в неї, він перетворив її в німфу. Але дівчина виявилася непостійна і примхлива, тому ревнивий Зевс припинив її в зелений і колючий овоч - артишок. Цей овоч придбав зелений колір, немов очі прекрасної Кінари, шипи нагадували біль Зевса, а серцевина артишоку - м'яка і ніжна символізує первинну чарівність Зевса цією дівчиною.
Рецепт приготування тушкованих артишоків не менше цікавий, ніж легенда про цей овоч, а саме блюдо виходить чудовим. Дуже раджу спробувати приготувати
- Артишок - 4 штуки
- Овочевий бульйон - 2 склянки
- Оливкова олія - - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Біле вино - 1/2 склянки
- Свіжа петрушка - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком