Тушковане м'ясо з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Процес приготування нескладний і займе близько двох годин. Це м'ясне блюдо запросто стане прикрасою як святкового столу, так і сімейної вечері, для якого не потрібно ніякого приводу.
Тушковане м'ясо з чорносливом - це блюдо, яке ситне саме по собі. Але не буде зайвим і гарнір у вигляді рису, запеченої картоплі або гречки. Гаситися м'ясо може з будь-якими овочами, але цей особливий рецепт, як приготувати тушковане м'ясо з чорносливом, ви запам'ятаєте назавжди.
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Яловичина - 900 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Солодкий перець - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Сухе червоне вино - 1 Склянка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Чорнослив - 1 Склянка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 пучок (на прикрасу)
1
Візьміть глибоку сковорідку або каструлю, поставте на середній вогонь і додайте оливкову олію.
У тій же каструлі на середньому вогні тушкуйте цибулю і помідори, додавши туди сіль і перець.
У тій же каструлі на середньому вогні тушкуйте цибулю і помідори, додавши туди сіль і перець.
2
Коли вони розм'якнуть, перемішайте з паприкою, корицею і лавровим листом.
3
Додайте м'ясо на сковорідку, заправка вина.
Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і тушкуйте 30 хвилин.
Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і тушкуйте 30 хвилин.
4
Весь час підливайте трохи води.
Перемішайте з цукром і чорносливом. Варіть на повільному вогні до тих пір, поки чорнослив і м'ясо не стануть м'якими, ще 30-45 хвилин.
Перемішайте з цукром і чорносливом. Варіть на повільному вогні до тих пір, поки чорнослив і м'ясо не стануть м'якими, ще 30-45 хвилин.
5
Приправте сіллю і перцем, подавайте гарячим. Страву можна прикрасити петрушкою.