Тушкована яловичина по-англійськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тушкованої яловичини по-англійськи з морквою, картоплею, червоним вином, томатною пастою, попередньо замариноване в вустерширського соусі.
Смачний рецепт приготування традиційної страви - тушкований яловичини. Пропонований Вам спосіб приготування перетворить тушковану яловичину в найніжніше м'ясо, яке Ви коли-небудь пробували. Приготуйте подвійну порцію і заморозьте.
- Яловичина - 700 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 6 штук
- Яловичий бульйон - 550 мілілітрів
- Червоне вино - 150 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
- Вустерський соус - 3/4 Ст. Ложки
- Сіль для маринаду - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - - За смаком

1. Яловичину нарізати кубиками 3 см. Почистити і крупно нарізати картоплю 3 см кубиками. Почистити і дрібно порізати цибулю і часник. Крупно порізати моркву. Покласти нарізану яловичину в ємність, додати 2 ст.Л. Рослинного масла і вустерського соусу. Посипати 1 ç.l. Солі. Перемішати вміст миски. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник маринуватися 15 хвилин, поки Ви будете готувати інші інгредієнти.

2. Коли м'ясо промаринуется 15 хвилин, дістати його з холодильника і перекласти в друшляк. Змити маринад під проточною водою. Під час змивання, повертати кубики, щоб якомога більше маринаду змилося.

3. У велику каструлю покласти 2 ст.Л. Рослинного мала і розігріти на середньому вогні. Додати яловичину і смажити 3 хвилини, поки вся яловичина не зарум'яниться. Додати бульйон, вино, лавровий лист і томатну пасту. Добре перемішати і скрутити вогонь до мінімального. Залишити яловичину гаситися близько двох годин, помішуючи кожні півгодини. Приблизно через годину додати моркву.

4. Для 15 хвилин до готовності страви, покласти вершкове масло в сковорідку на середній вогонь. Додати цибулю і обсмажити протягом 5 хвилин, часто помішуючи. Додати картоплю і обсмажити картопля з цибулею протягом ще 5 хвилин. Часто помішувати, щоб інгредієнти рівномірно приготувалися.

5. Коли картопля і цибуля прожаряться, додати їх до м'яса. Додати часник, кмин, цукор і перець. Спробувати на смак і за смаком додати солі.

6. Готувати ще ¼ години на слабкому вогні. Подавати в глибоких тарілках, перед подачею на стіл посипати петрушкою. Можна заморожувати.