Тушкована тріска з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете правильно і смачно харчуватися? Тоді спробуйте приготувати рибу з овочами. Рекомендую рецепт приготування тушкованої тріски з брокколі - філе рибки виходить ніжним, а овочі - соковитими.
Тріска хороша практично в будь-якому вигляді. А з брокколі і соєвим соусом він поєднується просто на ура. Та ще й тушкована вона виходить набагато ніжніше і соковитіше, ніж запечена.
Для приготування тушкованою тріски з брокколі вам знадобиться глибока сковорода, щоб ви могли в ній і обсмажити, і згасити рибку.
- Гарячкові файл - 2 штуки
- Брокколі - 150-200 грам
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Імбир - 20-30 грам
- Перець чилі - 4 штуки
- Вермішель - 140 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Овочевий бульйон - 1 Склянка
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти: рибку промийте, брокколі поріжте досить крупно, два стеблинки зеленого лука поріжте кільцями, звичайний лук - півкільцями. Імбир подрібніть до пастоподібного стану. Також 2 столові ложки крохмалю відкладіть від загальної маси.
Поставте каструльку з водою для вермішелі на вогонь.
Поки вода закипає, рибу обсушити і обваляйте в крохмалі.
Обсмажте її на розігрітій сковороді в невеликій кількості олії з одного боку спочатку (4 хвилини), потім з іншого - 1 хвилину.
Тріску обсмажену поки відкладіть.
Поки вода закипає, рибу обсушити і обваляйте в крохмалі.
Обсмажте її на розігрітій сковороді в невеликій кількості олії з одного боку спочатку (4 хвилини), потім з іншого - 1 хвилину.
Тріску обсмажену поки відкладіть.
Тепер овочі: надішліть їх на ту ж сковороду обсмажувати. Цибуля, брокколі, імбир, додайте перець горошком (можете його ножем розчавити), а також перчик чилі (вони маленькі, кладемо цілими).
Поки овочі обсмажуються, змішайте бульйон, крохмаль (2 ст.Л.) і соєвий соус.
Через 4 хвилини після обсмажування, додайте суміш отриману на сковороду і доведіть до кипіння.
Поки овочі обсмажуються, змішайте бульйон, крохмаль (2 ст.Л.) і соєвий соус.
Через 4 хвилини після обсмажування, додайте суміш отриману на сковороду і доведіть до кипіння.
Як побачите, що соус з овочами почав загусати, викладіть рибку назад на сковороду.
Готуйте ще хвилин 6-8, потім можете вимкнути вогонь.
Готуйте ще хвилин 6-8, потім можете вимкнути вогонь.
Поки рибка гаситься, можете як раз вермішель відварити в закипілої воді.
Спочатку викладіть на блюдо вермішель, потім рибку тушковану і зверху овочі.
Готову тушковану тріску з брокколі можете ще прикрасити зеленою цибулею. Смачного!