Рецепт Тушкована квасоля з цибулею і морквою фото

Тушкована квасоля з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Морква, Цибуля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже просте, але дуже корисне блюдо - просто джерело вітамінів. Для вегетаріанців і тих, хто постить, просто незамінний, адже квасоля прирівнюють до м'яса. Приготувати квасолю смачно зовсім нескладно!

Квасоля - відмінне джерело білка для вегетаріанців і для тих, хто постить. Страви з квасолі досить ситні, готувати їх зовсім нескладно. Правда квасоля я раджу замочувати, так вона звариться швидше, та й здуття живота вам вдасться уникнути. Точного часу варіння квасолі вам не скаже ніхто: вариться вона завжди різний час. І від сорту залежить, і від розміру насіння, і від того, чи правильно ви її зберігали. Я хочу вам розповісти, як приготувати тушковану квасолю з цибулею і морквою. Для тих, хто НЕ постить, до такої страви можна і шматочок м'яса подати, зайвим не буде

  • Квасоля - 0, 5 склянки
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Соус томатний - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
тушкована квасоля з цибулею і морквою - фото крок 1
Щоб квасоля швидше зварилася і щоб ваш кишечник потім не бунтував, замочіть її перед варінням в холодній воді годин на 8-10. І за цей час краще кілька разів поміняти воду.
тушкована квасоля з цибулею і морквою - фото крок 2
Потім зливаємо воду з квасолі, промиваємо її. Викладаємо в каструлю, наливаємо воду і додаємо пів чайної ложки солі. Ставимо квасоля варитися. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо годину-півтора. Час варіння залежить від квасолі.
тушкована квасоля з цибулею і морквою - фото крок 3
Чистим морковку, нарізаємо її невеликими кубиками. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом хвилин 5, потім можна додати трохи води і протушкувати моркву до тих пір, поки вода не випарується.
тушкована квасоля з цибулею і морквою - фото крок 4
Очистіть цибулю, наріжте його дрібними кубиками. Додайте до морквині на сковороду і обсмажуйте хвилин 10.
тушкована квасоля з цибулею і морквою - фото крок 5
Зварену квасолю процідити і додамо на сковороду до овочів. Посолити, поперчити, додамо соус і трохи води. Кількість води залежить тільки від вас: хочете більше підливи - значить і води додасте трохи більше. І не забувайте пробувати блюдо на сіль. Перемішуємо і тушкуємо все разом ще хвилин 10. А тепер можна додати подрібненої зелені і подати страву до столу.

Схожі рецепти