Тушкована квасоля з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте, але дуже корисне блюдо - просто джерело вітамінів. Для вегетаріанців і тих, хто постить, просто незамінний, адже квасоля прирівнюють до м'яса. Приготувати квасолю смачно зовсім нескладно!
Квасоля - відмінне джерело білка для вегетаріанців і для тих, хто постить. Страви з квасолі досить ситні, готувати їх зовсім нескладно. Правда квасоля я раджу замочувати, так вона звариться швидше, та й здуття живота вам вдасться уникнути. Точного часу варіння квасолі вам не скаже ніхто: вариться вона завжди різний час. І від сорту залежить, і від розміру насіння, і від того, чи правильно ви її зберігали. Я хочу вам розповісти, як приготувати тушковану квасолю з цибулею і морквою. Для тих, хто НЕ постить, до такої страви можна і шматочок м'яса подати, зайвим не буде
- Квасоля - 0, 5 склянки
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Соус томатний - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Щоб квасоля швидше зварилася і щоб ваш кишечник потім не бунтував, замочіть її перед варінням в холодній воді годин на 8-10. І за цей час краще кілька разів поміняти воду.
Потім зливаємо воду з квасолі, промиваємо її. Викладаємо в каструлю, наливаємо воду і додаємо пів чайної ложки солі. Ставимо квасоля варитися. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо годину-півтора. Час варіння залежить від квасолі.
Чистим морковку, нарізаємо її невеликими кубиками. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом хвилин 5, потім можна додати трохи води і протушкувати моркву до тих пір, поки вода не випарується.
Очистіть цибулю, наріжте його дрібними кубиками. Додайте до морквині на сковороду і обсмажуйте хвилин 10.
Зварену квасолю процідити і додамо на сковороду до овочів. Посолити, поперчити, додамо соус і трохи води. Кількість води залежить тільки від вас: хочете більше підливи - значить і води додасте трохи більше. І не забувайте пробувати блюдо на сіль. Перемішуємо і тушкуємо все разом ще хвилин 10. А тепер можна додати подрібненої зелені і подати страву до столу.