Тушкована капуста
(покроковий рецепт з фото)
Раніше, коли я не знала, що зробити на вечерю, то гасила капусту. А що? гарнір простий, досить швидкий і підходить для різних гарячих страв. Та й зараз я люблю його готувати по маминих порад.
Мені подобається одержуваний смак: кисло-солодкий, з пряними нотками. Для цього обов'язково додавайте томатну пасту або соус. За бажанням гарнір можна перетворити в повноцінне блюдо, якщо покласти ковбасу або філе. Але поки ознайомтеся з тим, як приготувати тушковану капусту з морквою і цибулею.
- Білокачанна капуста - 1, 5 кілограма
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Томатний соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Капусту нашаткуйте і придушити руками.
У каструлі з товстим дном розігрійте масло. Обсмажте в ньому пару хвилин нашатковану цибулю і моркву, нарізану тонкою соломкою.
Потім додайте капусту і тушкуйте овочі під кришкою хвилин 20. Потім всипте сіль і перець.
Далі додайте оцет, соус і лавровий лист.
Гасіть капусту до готовності. Смачного!