Рецепт Тушкована капуста фото

Тушкована капуста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарніри

Раніше, коли я не знала, що зробити на вечерю, то гасила капусту. А що? гарнір простий, досить швидкий і підходить для різних гарячих страв. Та й зараз я люблю його готувати по маминих порад.

Мені подобається одержуваний смак: кисло-солодкий, з пряними нотками. Для цього обов'язково додавайте томатну пасту або соус. За бажанням гарнір можна перетворити в повноцінне блюдо, якщо покласти ковбасу або філе. Але поки ознайомтеся з тим, як приготувати тушковану капусту з морквою і цибулею.

  • Білокачанна капуста - 1, 5 кілограма
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Томатний соус - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
тушкована капуста - фото крок 1
Капусту нашаткуйте і придушити руками.
тушкована капуста - фото крок 2
У каструлі з товстим дном розігрійте масло. Обсмажте в ньому пару хвилин нашатковану цибулю і моркву, нарізану тонкою соломкою.
тушкована капуста - фото крок 3
Потім додайте капусту і тушкуйте овочі під кришкою хвилин 20. Потім всипте сіль і перець.
тушкована капуста - фото крок 4
Далі додайте оцет, соус і лавровий лист.
тушкована капуста - фото крок 5
Гасіть капусту до готовності. Смачного!

Схожі рецепти