Тушкована капуста

Тушкована капуста
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 40 хв.
раніше, коли я не знала, що зробити на вечерю, то гасила капусту. А що? гарнір простий, досить швидкий і підходить для різних гарячих страв. Та й зараз я люблю його готувати по маминих порад.

опис приготування:

Мені подобається одержуваний смак: кисло-солодкий, з пряними нотками. Для цього обов'язково додавайте томатну пасту або соус. За бажанням гарнір можна перетворити в повноцінне блюдо, якщо покласти ковбасу або філе. Але поки ознайомтеся з тим, як приготувати тушковану капусту з морквою і цибулею.

  • Білокачанна капуста— 1,5 кілограма
  • морква— 1 штука
  • Ріпчаста цибуля— 1 штука
  • Лавровий лист— 1 штука
  • Томатний соус— 2 Ст. ложки
  • оцет— 1 Ст. ложка
  • Рослинна олія— 2-3 Ст. ложок
  • сіль— За смаком
  • Чорний мелений перець— За смаком
Тушкована капуста - фото крок 1 Капусту нашаткуйте і придушити руками.

Тушкована капуста - фото крок 2 У каструлі з товстим дном розігрійте масло. Обсмажте в ньому пару хвилин нашатковану цибулю і моркву, нарізану тонкою соломкою.

Тушкована капуста - фото крок 3 Потім додайте капусту і тушкуйте овочі під кришкою хвилин 20. Потім всипте сіль і перець.

Тушкована капуста - фото крок 4 Далі додайте оцет, соус і лавровий лист.

Тушкована капуста - фото крок 5 Гасіть капусту до готовності. Смачного!

Схожі рецепти

Тушкована квашена капуста

Тушкована квашена капуста

Пропоную вам приготувати тушковану квашену капусту, її можна використовувати і як закуску, і як гарнір. Якщо в неї додати свинину або пряні сосиски, вийде самостійне смачне і ситне блюдо. опис приготування: Сьогодні я розповім, як приготувати традиційну тушковану квашену капусту. Блюдо дуже пр...

читати далі
Кольорова капуста, тушкована з фаршем

Кольорова капуста, тушкована з фаршем

Це дуже цікавий рецепт приготування цвітної капусти і він, безсумнівно, припаде до смаку гурманам, так як незвичайне поєднання інгредієнтів в цій страві дає дуже вишуканий смак і аромат. опис приготування: Цвітну капусту можна смажити, запікати, гасити і навіть фарширувати, ну а сьогодні я про...

читати далі
Кольорова капуста, тушкована з овочами

Кольорова капуста, тушкована з овочами

Кольорова капуста, тушкована з овочами, — відмінне пісне блюдо. Дуже рекомендую це блюдо на обід, а ще краще — на вечерю. Особливо в сезон овочів! Вітамінна бомба гарантована! готується 20 хвилин. опис приготування: Як приготувати кольорову капусту, тушковану з овочами? 1. Цвітну капусту розді...

читати далі
Цвітна капуста тушкована в молоці

Цвітна капуста тушкована в молоці

Є багато способів зробити кольорову капусту ніжною, м'якою і ароматною. Ну а найпростіший спосіб — це згасити її в невеликій кількості молока — просто, швидко, а головне, смачно. опис приготування: Нам знадобиться капуста, зовсім небагато молока, сир, сіль, спеції, Ну і, звичайно ж, цей прости...

читати далі
Цвітна капуста тушкована в мультиварці

Цвітна капуста тушкована в мультиварці

Цвітна капуста - дуже цінний в плані поживності овоч. З цвітної капусти готують багато різних страв, не тільки корисних, але і смачних. Одне з таких страв я пропоную вам приготувати сьогодні! опис приготування: Не можу не поділитися з вами цим прекрасним рецептом приготування тушкованою цвітно...

читати далі