Тушкована капуста з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий сезонний гарнір зі свіжих овочів, який відмінно підійде до будь-якого м'яса. Ви можете його використовувати і як самостійне блюдо, в будь-якому випадку це дуже смачно.
В цьому році мама, як зазвичай, завалила мене овочами і фруктами власного виробництва. Перший час я навіть не знала, що мені робити з усім цим достатком, але фрукти розійшлися якось самі собою, а ось капусти залишилося досить багато. Тоді в моїй голові народився цей чудовий простий рецепт тушкованої капусти з болгарським перцем. Тут все насправді дуже просто і всім нам рецепт цей вже давно знаком, тому я лише нагадаю вам, як приготувати тушковану капусту з болгарським перцем.
1) Насамперед ми ретельно миємо наші овочі. Капусту шаткуємо, перець очищаємо від насіння і ріжемо кружечками.
2) З помідор нам необхідно зняти шкірку і для цього ми обдаємо їх окропом. Коли від шкірки позбулися, розминаємо помідори в тарілці за допомогою вилки.
3) Порей ріжемо кільцями, а ріпчаста цибуля нарізаємо на дрібні кубики.
4) У жароміцний каструлю наливаємо воду і додаємо туди цибулю, перець і нашатковану капусту. Поставити на вогонь і, коли капуста стане м'якою, вимкнути.
5) зціджувати з обварений овочів воду, поміщаємо їх знову в каструлю і поливаємо помідорною кашкою. Додаємо лавровий лист, запашний перець і гвоздику, солимо.
6) Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15-20 хвилин. Тушкована капуста з болгарська перцем готова.
- Капуста білокачанна - 1 штука
- Помідори - 5 штук
- Перець болгарський - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 5 штук
- Лук-пориста - 1 штука
1) Насамперед ми ретельно миємо наші овочі. Капусту шаткуємо, перець очищаємо від насіння і ріжемо кружечками.
2) З помідор нам необхідно зняти шкірку і для цього ми обдаємо їх окропом. Коли від шкірки позбулися, розминаємо помідори в тарілці за допомогою вилки.
3) Порей ріжемо кільцями, а ріпчаста цибуля нарізаємо на дрібні кубики.
4) У жароміцний каструлю наливаємо воду і додаємо туди цибулю, перець і нашатковану капусту. Поставити на вогонь і, коли капуста стане м'якою, вимкнути.
5) зціджувати з обварений овочів воду, поміщаємо їх знову в каструлю і поливаємо помідорною кашкою. Додаємо лавровий лист, запашний перець і гвоздику, солимо.
6) Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15-20 хвилин. Тушкована капуста з болгарська перцем готова.