Рецепт Тушкована капуста з болгарським перцем фото

Тушкована капуста з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарніри

Чудовий сезонний гарнір зі свіжих овочів, який відмінно підійде до будь-якого м'яса. Ви можете його використовувати і як самостійне блюдо, в будь-якому випадку це дуже смачно.

В цьому році мама, як зазвичай, завалила мене овочами і фруктами власного виробництва. Перший час я навіть не знала, що мені робити з усім цим достатком, але фрукти розійшлися якось самі собою, а ось капусти залишилося досить багато. Тоді в моїй голові народився цей чудовий простий рецепт тушкованої капусти з болгарським перцем. Тут все насправді дуже просто і всім нам рецепт цей вже давно знаком, тому я лише нагадаю вам, як приготувати тушковану капусту з болгарським перцем.

1) Насамперед ми ретельно миємо наші овочі. Капусту шаткуємо, перець очищаємо від насіння і ріжемо кружечками.

2) З помідор нам необхідно зняти шкірку і для цього ми обдаємо їх окропом. Коли від шкірки позбулися, розминаємо помідори в тарілці за допомогою вилки.

3) Порей ріжемо кільцями, а ріпчаста цибуля нарізаємо на дрібні кубики.

4) У жароміцний каструлю наливаємо воду і додаємо туди цибулю, перець і нашатковану капусту. Поставити на вогонь і, коли капуста стане м'якою, вимкнути.

5) зціджувати з обварений овочів воду, поміщаємо їх знову в каструлю і поливаємо помідорною кашкою. Додаємо лавровий лист, запашний перець і гвоздику, солимо.

6) Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15-20 хвилин. Тушкована капуста з болгарська перцем готова.


  • Капуста білокачанна - 1 штука
  • Помідори - 5 штук
  • Перець болгарський - 5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 5 штук
  • Лук-пориста - 1 штука
В цьому році мама, як зазвичай, завалила мене овочами і фруктами власного виробництва. Перший час я навіть не знала, що мені робити з усім цим достатком, але фрукти розійшлися якось самі собою, а ось капусти залишилося досить багато. Тоді в моїй голові народився цей чудовий простий рецепт тушкованої капусти з болгарським перцем. Тут все насправді дуже просто і всім нам рецепт цей вже давно знаком, тому я лише нагадаю вам, як приготувати тушковану капусту з болгарським перцем.

1) Насамперед ми ретельно миємо наші овочі. Капусту шаткуємо, перець очищаємо від насіння і ріжемо кружечками.

2) З помідор нам необхідно зняти шкірку і для цього ми обдаємо їх окропом. Коли від шкірки позбулися, розминаємо помідори в тарілці за допомогою вилки.

3) Порей ріжемо кільцями, а ріпчаста цибуля нарізаємо на дрібні кубики.

4) У жароміцний каструлю наливаємо воду і додаємо туди цибулю, перець і нашатковану капусту. Поставити на вогонь і, коли капуста стане м'якою, вимкнути.

5) зціджувати з обварений овочів воду, поміщаємо їх знову в каструлю і поливаємо помідорною кашкою. Додаємо лавровий лист, запашний перець і гвоздику, солимо.

6) Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15-20 хвилин. Тушкована капуста з болгарська перцем готова.

Схожі рецепти