Рецепт Тушкована капуста як в їдальні фото

Тушкована капуста як в їдальні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарніри

Соковита і ароматна тушкована капуста як в їдальні ідеально підійде як гарнір для будь-якого м'ясної страви або при подачі з ковбасними виробами, стравами з субпродуктів.

Барвисте осіннє блюдо - тушкована капуста! Його можна створювати хоч кожен день, гарніруючи з котлетами, ковбасою, паштетами і т.Д. Капуста гаситься у власному соку і виходить неймовірно смачною, її можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків і т.Д.

  • Капуста білокачанна - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томатна паста - 20 грам (або 100 мл. Соку)
  • Масло рослинне - 20 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Сіль - 3 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
тушкована капуста як в радянській їдальні - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
тушкована капуста як в радянській їдальні - фото крок 2
Очистіть верхні листки капусти, відріжте від вилка необхідну частину і наріжте.
тушкована капуста як в радянській їдальні - фото крок 3
Очистіть моркву і цибулю від шкірки, промийте у воді і натріть моркву на тертці, а цибулю наріжте дрібними кубиками. Прогрійте на плиті казан або ківш з антипригарним дном, вливши в нього рослинне масло. Зменшіть нагрів до помірного і викладіть в ємність овочеві нарізки.
тушкована капуста як в радянській їдальні - фото крок 4
Через 2-3 хвилини викладіть нарізану капусту і перемішайте, піднімаючи отпассерованние овочі з дна.
тушкована капуста як в радянській їдальні - фото крок 5
Додайте томатний сік або томатну пасту. Якщо вирішили використовувати пасту, то всипте 2-3 щіпки цукрового піску для нівелювання кислого присмаку.
тушкована капуста як в радянській їдальні - фото крок 6
Тушіте про 10 хвилин, потім додайте лаврове листя, сіль і мелений чорний перець. Воду додавати не потрібно, капуста гаситься у власному соку.
тушкована капуста як в радянській їдальні - фото крок 7
Тушкуйте ще 5-7 хвилин до м'якості і вимкніть нагрів. Блюдо повністю готове!
тушкована капуста як в радянській їдальні - фото крок 8
Викладіть приготовану страву на тарілки і подайте до столу теплим або холодним - воно смачно в будь-якому вигляді.

Схожі рецепти