Тушкована капуста як в їдальні
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і ароматна тушкована капуста як в їдальні ідеально підійде як гарнір для будь-якого м'ясної страви або при подачі з ковбасними виробами, стравами з субпродуктів.
Барвисте осіннє блюдо - тушкована капуста! Його можна створювати хоч кожен день, гарніруючи з котлетами, ковбасою, паштетами і т.Д. Капуста гаситься у власному соку і виходить неймовірно смачною, її можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків і т.Д.
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 20 грам (або 100 мл. Соку)
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Очистіть верхні листки капусти, відріжте від вилка необхідну частину і наріжте.
Очистіть моркву і цибулю від шкірки, промийте у воді і натріть моркву на тертці, а цибулю наріжте дрібними кубиками. Прогрійте на плиті казан або ківш з антипригарним дном, вливши в нього рослинне масло. Зменшіть нагрів до помірного і викладіть в ємність овочеві нарізки.
Через 2-3 хвилини викладіть нарізану капусту і перемішайте, піднімаючи отпассерованние овочі з дна.
Додайте томатний сік або томатну пасту. Якщо вирішили використовувати пасту, то всипте 2-3 щіпки цукрового піску для нівелювання кислого присмаку.
Тушіте про 10 хвилин, потім додайте лаврове листя, сіль і мелений чорний перець. Воду додавати не потрібно, капуста гаситься у власному соку.
Тушкуйте ще 5-7 хвилин до м'якості і вимкніть нагрів. Блюдо повністю готове!
Викладіть приготовану страву на тарілки і подайте до столу теплим або холодним - воно смачно в будь-якому вигляді.