Тушкована капуста «оксамитова»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт тушкованої капусти, ніжною, м'якою і простий у приготуванні. Можна подати як самостійне блюдо або як гарнір. Спробуйте, просто і дуже апетитно!
Смак виходить насичений завдяки ковбасі, але сама капуста м'яка і ніжна. У мене томатний соус трохи гострий, тому перець я не додаю. Якщо використовуєте томатну пасту або не гострий соус, додайте трохи перцю в капусту. Густу томатну пасту потрібно, попередньо, розвести водою, а потім з'єднати з борошном.
- Капуста білокачанна - 500-600 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Ковбаса - 100 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Томатний соус - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно цільнозернове - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука

Підготуємо інгредієнти.

Лук ріжемо дрібно, морква трьом на тертці. Цибулю і моркву трохи обсмажуємо на соняшниковій олії періодично помішуючи.

Додаємо нарізану невеликими шматочками ковбасу і продовжуємо обсмажувати ще 3-5 хвилин.

Шаткуємо капусту і висипаємо в сотейник. Солимо. Готуємо під кришкою на малому вогні. Періодично перемішуємо.

Для заправки з'єднуємо томатний соус і борошно. Все добре перемішуємо.

Заливку додаємо в капусту. Перемішуємо. Готуємо на малому вогні ще 7 хвилин.

Перед вимиканням додаємо лавровий лист і часник. Ми залишаємо капусту під кришкою на 10 хвилин.

Тушкована капуста "оксамитова" готова. Подаємо теплою. Смачного!