Рецепт Тушкована біла квасоля фото

Тушкована біла квасоля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Біла квасоля
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 11 г. 0 хв.

Спробуйте приготувати цю страву з самого початку. Не використовуйте консервовану квасолю з банки, а зверніться до сушеної, вийде смачне і ситне блюдо. Пробуємо!

Опис приготування:

Приготування страв з квасолею завжди займає багато часу, в основному - це підготовка, адже квасоля обов'язково варто замочити у воді, краще на цілу ніч. Ви можете додати овочі, наприклад, картопля, морква, селера і отримаєте відмінне живильне і ситне овочеве рагу. Таку квасолю можна подавати як гарнір до м'яса або як самостійне блюдо з коржиками або свіжоспеченим хлібом.

  • Квасоля біла - 1 Склянка
  • Бекон - 100 грам
  • Цибуля - 150 грам
  • Віскі (бурбон) - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 75 грам
  • Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
  • Томатний сік - 0, 7 склянки
  • Вода - 1, 5-2 склянки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Яблучний оцет - 1-2 чайних ложок
тушкована біла квасоля - фото крок 1
1. Квасоля промийте, викладіть в широку миску або каструлю, залийте великою кількістю води і залиште на всю ніч, потім злийте воду. Розігрійте каструлю, викладіть в неї шматочки бекону і обсмажте протягом декількох хвилин.
тушкована біла квасоля - фото крок 2
2. Наріжте дрібно цибулину і додайте до бекону, перемішайте і готуйте до золотистого.
тушкована біла квасоля - фото крок 3
3. Влейте алкоголь, перемішайте гарненько.
тушкована біла квасоля - фото крок 4
4. Викладіть в каструлю замочену квасолю, цукор, гірчицю, томатний сік, воду і подрібнені зубчики часнику. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте все під закритою кришкою близько трьох годин, при необхідності долийте води. В самому кінці за смаком посоліть і поперчіть, влийте оцет.
тушкована біла квасоля - фото крок 5
5. Смачного!

Схожі рецепти