Тушкована біла квасоля
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати цю страву з самого початку. Не використовуйте консервовану квасолю з банки, а зверніться до сушеної, вийде смачне і ситне блюдо. Пробуємо!
Приготування страв з квасолею завжди займає багато часу, в основному - це підготовка, адже квасоля обов'язково варто замочити у воді, краще на цілу ніч. Ви можете додати овочі, наприклад, картопля, морква, селера і отримаєте відмінне живильне і ситне овочеве рагу. Таку квасолю можна подавати як гарнір до м'яса або як самостійне блюдо з коржиками або свіжоспеченим хлібом.
- Квасоля біла - 1 Склянка
- Бекон - 100 грам
- Цибуля - 150 грам
- Віскі (бурбон) - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 75 грам
- Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
- Томатний сік - 0, 7 склянки
- Вода - 1, 5-2 склянки
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Яблучний оцет - 1-2 чайних ложок
1. Квасоля промийте, викладіть в широку миску або каструлю, залийте великою кількістю води і залиште на всю ніч, потім злийте воду. Розігрійте каструлю, викладіть в неї шматочки бекону і обсмажте протягом декількох хвилин.
2. Наріжте дрібно цибулину і додайте до бекону, перемішайте і готуйте до золотистого.
3. Влейте алкоголь, перемішайте гарненько.
4. Викладіть в каструлю замочену квасолю, цукор, гірчицю, томатний сік, воду і подрібнені зубчики часнику. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте все під закритою кришкою близько трьох годин, при необхідності долийте води. В самому кінці за смаком посоліть і поперчіть, влийте оцет.
5. Смачного!