Тушкована баранина з кускус
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва насичено ароматами і смаками, завдяки використанню різних спецій. Його можна зробити в холодний осінній або зиязикай день. Розповім, як приготувати тушковану баранину з кускус.
Готувати страву варто в казані або хоча б в каструлі з товстими стінками. М'ясо виходить дуже ніжним, розсипчастим і тане в роті. Їжте його відразу після приготування. Не відмовляйте собі в такому неймовірно смачне і живильному блюді!
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5-1 чайних ложки
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець мелений - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 1/4 чайних ложки
- Кардамон - 1/4 чайних ложки
- Баранина - 500 грам
- Курячий бульйон - 3 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Кускус - 300 грам
- Ізюм - 50 грам
1. Очистіть часник від лушпиння і натріть його. Промийте і наріжте м'ясо середніми кубиками, покладіть в окрему ємність. Зробіть маринад для баранини, для цього змішайте в окремій ємності часник, корицю, сіль, чорний перець, гвоздику, koriandr, кардамон і 1 столову ложку оливкової олії. Додайте маринад в ємність з м'ясом і ретельно перемішайте. Залиште м'ясо маринуватися протягом 30 хвилин.
2. Казанок відправте на вогонь, викладіть в нього м'ясо одним шаром. Готуйте, поки баранина не стане коричневою, а потім переверніть і готуйте з іншого боку. Влийте бульйон в казан з м'ясом, додайте лавровий лист і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте протягом години, поки баранина не стане м'якою. По закінченню приготування виловіть м'ясо в миску і накрийте його фольгою, аби не висихала.
3. Почистіть і дрібно наріжте цибулю. Нагрійте на вогні каструлю з оливковою олією і додайте в неї нарізану цибулю, накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин, потім зніміть кришку і готуйте ще 15 хвилин. Зніміть з вогню і відкладіть.
4. Висипати кускус в окрему каструлю, додайте 1 ¼ склянки води, 1 столову ложку оливкової олії і готуйте на середньому вогні 5-7 хвилин, поки крупа не стане золотисто-коричневого кольору.
5. Додайте до кускусу бульйон з м'яса і варіть, поки рідина не випарується, протягом 10 хвилин.
7. Подавайте блюдо, прикрасивши його зеленню.