Турецький плов
(покроковий рецепт з фото)
Як і всі мешканці Сходу, турки дуже люблять плов і практикують масу рецептів цього блюда. Я розповім вам, як приготувати турецьку плов з курячими потрошками, томатами і кедровими горішками.
Турецька кухня багата найрізноманітнішими стравами, які називаються плов або плов. Далеко не кожне з них може називатися пловом в звичному для нас поданні - Що ви скажете, наприклад, про зварених разом рисі і вермішелі? Або вітрило з hamsoj - у нас цю рибку їдять переважно солоної, а турки свіжу готують з рисом. До речі, останній в складі турецького плову навіть не завжди присутній - цілком допустимо плов з нуту, булгур і t.d.
Для себе я поділяю турецька плов - повноцінне самостійне блюдо з рису, м'яса (риби) і ряду інших інгредієнтів - і турецька пилав, який ближче до гарнірів, бо рису в ньому, як правило, 90% від загальної маси страви. Варіантів приготування і того, і іншого, як ви вже зрозуміли, дуже багато. Але цей рецепт приготування турецького плову відображає ряд особливостей турецького "пловоделанія" - використання сушених або в'ялених ягід, горіхів, топленого масла, яке надає рису особливу м'якість і ніжність, зелені і овочів. Сподіваюся, він вам сподобається
- Мал - 1, 5 склянки
- Потрошки курячі - 300 грам
- Кедрові горішки - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло топлене або вершкове - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень петрушки і базиліка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- В'ялені ягоди - За смаком (смородина, вишня без кісточки, родзинки і т.Д.)