Рецепт Турецький плов фото

Турецький плов
(покроковий рецепт з фото)

Турецька кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал , Довгозерний рис
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як і всі мешканці Сходу, турки дуже люблять плов і практикують масу рецептів цього блюда. Я розповім вам, як приготувати турецьку плов з курячими потрошками, томатами і кедровими горішками.

Опис приготування:

Турецька кухня багата найрізноманітнішими стравами, які називаються плов або плов. Далеко не кожне з них може називатися пловом в звичному для нас поданні - Що ви скажете, наприклад, про зварених разом рисі і вермішелі? Або вітрило з hamsoj - у нас цю рибку їдять переважно солоної, а турки свіжу готують з рисом. До речі, останній в складі турецького плову навіть не завжди присутній - цілком допустимо плов з нуту, булгур і t.d.

Для себе я поділяю турецька плов - повноцінне самостійне блюдо з рису, м'яса (риби) і ряду інших інгредієнтів - і турецька пилав, який ближче до гарнірів, бо рису в ньому, як правило, 90% від загальної маси страви. Варіантів приготування і того, і іншого, як ви вже зрозуміли, дуже багато. Але цей рецепт приготування турецького плову відображає ряд особливостей турецького"пловоделанія" - використання сушених або в'ялених ягід, горіхів, топленого масла, яке надає рису особливу м'якість і ніжність, зелені і овочів. Сподіваюся, він вам сподобається

  • Мал - 1, 5 склянки
  • Потрошки курячі - 300 грам
  • Кедрові горішки - 2 Ст. Ложки
  • Помідори - 0, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло топлене або вершкове - 2-3 Ст. Ложок
  • Зелень петрушки і базиліка - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • В'ялені ягоди - За смаком (смородина, вишня без кісточки, родзинки і т.Д.)
турецький плов - фото крок 1
Рис ретельно промити, залити гарячою водою і залишити на ніч - він вбере вологу і приготується набагато швидше, залишившись розсипчастим і ніжним.
турецький плов - фото крок 2
Обсмажити на сухій сковороді кедрові горішки.
турецький плов - фото крок 3
Зелень вимити, обсушити й подрібнити ножем.
турецький плов - фото крок 4
Почистити і нарізати півкільцями цибулю.
турецький плов - фото крок 5
Потрошки нарізати і злегка обсмажити в високою сковороді або казані. Додати цибулю, перемішати.
турецький плов - фото крок 6
Поки цибуля і потрошки обсмажуються на повільному вогні, помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і протерти м'якоть.
турецький плов - фото крок 7
Додати до потрошки і цибулі кедрові горішки і м'якоть томатів. Коли закипить - викласти смородину і зелень. Перемішати і засипати рис.
турецький плов - фото крок 8
Посолити, перемішати ще раз і влити воду - вона повинна покривати поверхню рису на 1 палець. Готувати на повільному вогні під закритою кришкою приблизно 20-25 хвилин. Перед подачею на стіл поперчити і ще раз перемішати. Приємного апетиту, або, по російськи, смачного! :)

Схожі рецепти