Рецепт Тріска в сметані фото

Тріска в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Цибуля
ПП рецепти
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Тріска в сметані - це дуже смачна страва. Зараз я розповім вам, як приготувати цей рецепт. Все дуже просто. В цілому, приготувати рибу набагато легше і швидше, ніж м'ясні страви.

Опис приготування:

Тріска - це знахідка для дієти, адже в 100 грамах риби всього 69 ккал. Скільки всього можна приготувати! зварити суп, запекти, згасити з овочами, посмажити, зробити котлети або пиріг, подати зі всякими соусами, відварити, приготувати салати і закуски. Універсальна і смачна рибка!

  • Гарячкові файл - 1 кілограм
  • Сметана жирна - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Петрушка свіжа - 1 пучок
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Борошно для панірування - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль велика - За смаком
1
Філе тріски промийте під проточною холодною водою, наріжте на шматочки і обсушити паперовим рушником.
2
Змішайте велику сіль з меленим чорним перцем і натріть цією сумішшю шматочки філе. Залиште на 10 хвилин, нехай риба просочиться сіллю.
3
Ріпчасту цибулю почистіть, промийте, наріжте великими кільцями і обсмажте в глибокій сковороді, в гарячому рослинному маслі (2 ст. Л.), до золотистого кольору. Викладіть обсмажену цибулю в миску.
4
Додайте в сковороду 2 ст. L. Масла і підігрійте. Шматочки риби обваляйте в борошні й обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін. Якщо риби багато, обсмажуйте партіями, викладаючи потім на тарілку.
5
Всю рибу перекладіть в сковороду, зверху викладіть обсмажену цибулю, залийте сметаною, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні, приблизно, 15 хвилин.
6
Тріска в сметані готова. При подачі посипте блюдо дрібно нарізаною петрушкою. Смачного!

Схожі рецепти