Торт з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вашій увазі дивно ніжний, тане в роті торт з корицею і заварним кремом. Він прекрасно підійде не тільки для чаювання, але і для сімейного торжества. Запам'ятовуйте рецепт!
Кориця надає торту не тільки дивно тонкий аромат, але і приголомшливий колір і смак. Щоб доповнити гаму, можна додати ваніль, а для любителів пікантних десертів можу порадити додати дрібку пекучого перцю в тісто. Перед подачею торт з корицею можна прикрасити шоколадом, кокосовою стружкою або горішками.
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 300 грам
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Крем - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Молоко - 1 літр (крем)
- Крохмаль - 60 грам (крем)
- Цукор - 180 грам (крем)
- Яйце - 4 штуки (крем)
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки (крем)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти і включіть її на 180 градусів.
Для початку займемося тестом. Яйця з'єднайте з цукром і збийте.
Додайте сметану і розм'якшене вершкове масло.
Всипте просіяне соду, корицю і борошно. Перемішайте тісто до однорідності.
Форму застеліть пергаментом і викладіть половину тіста. Надішліть в духовку і випікайте близько 30 хвилин до готовності (час залежить від розміру форми і товщини коржа). Після спечіть другий корж.
Тим часом можна зайнятися кремом. У глибокій мисці збийте цукор, яйця, корицю і крохмаль.
Введіть отриману суміш в кипляче молоко, приходять, вершки. Зніміть з вогню і остудіть.
Добре остиглі коржі розріжте навпіл.
Перемажьте кремом. Не шкодуйте крему, тоді тортик буде ніжніше.
От і все, торт з корицею готовий.
Прикрасьте його за бажанням (я присипала подрібненим разом з горіхами і кокосовою стружкою шоколадом). Надішліть тортик в холодильник мінімум на 4 годину.