Томатно-м'ясний соус
(покроковий рецепт з фото)
Я представляю вам дуже смачний рецепт приготування томатно-м'ясного соусу. Цей соус, звичайно ж, призначений спеціально для пасти або спагетті. Томатно-м'ясний соус - це ситно і красиво!
Даний рецепт передбачає приготування відразу великої кількості томатно-м'ясного соусу. Відразу хочу попередити, що готується томатно-м'ясний соус дуже довго - близько 4 годин. Але воно того варте. Звичайно, можна приготувати і швидше, але вийде фастфуд, а не справжній, насичений смаками і ароматами, божественний томатно-м'ясний соус.
З 900 грам фаршу і досить великої кількості інших інгредієнтів виходить велика кількість порцій, тому, якщо вам потрібно нагодувати цілу армію вишуканим блюдом, то мій простий рецепт томатно-м'ясного соусу створений спеціально для вас
- Фарш - 900 грам (будь-який)
- Томатний соус - 4 штуки (банки)
- Томатна паста - 3 штуки (банки)
- Помідори у власному соку - 3 штуки (банки)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 1 штука (пучок)
- Cушеная петрушка, орегано, базилік - 1 Чайна ложка (по 1 ч.Ложке)
- Лавровий лист - 7 штук
- Сіль, перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Чилі-перець - 1 штука
- Печериці - 400 грам
Дрібно рубаємо селера, цибуля, часник, чилі-перець і нарізаємо пластинами печериці.
Все складаємо в миску.
Потім в глибокій сковорідці або каструльці обсмажуємо нарізані овочі на середньому вогні близько 10 хвилин, постійно перемішуючи.
Потім до овочів додаємо помідори у власному соку. До того як додати їх на сковорідку, вилийте їх в тарілку і гарненько розімніть руками.
Все добре перемішуємо.
Потім додаємо томатну пасту і томатний соус і трохи води.
Додаємо всі приправи, сіль, перець.
Томатний соус млоїмо на невеликому вогні, а в цей час в іншій сковорідці обсмажуємо на середньому вогні підсолений і поперчений фарш.
Обсмажуємо фарш, розминаючи його лопаткою, щоб не утворювалося великих грудок. Фарш слід обсмажувати до появи рум'яної скоринки.
Далі фарш занурюємо в томатну масу.
Додаємо лавровий лист
Все перемішуємо і залишаємо блюдо уварюють на повільному вогні протягом 3 годин. Кожні 30 хвилин блюдо слід помішувати.
Через три години википить близько половини рідини і всі інгредієнти просочаться красивим томатним кольором.
В самому кінці витягуємо лавровий лист з томатно-м'ясного соусу і вкладаємо його на відварені спагетті або пасту. Смачного!