Тофу з японським baklazhanami
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тофу з баклажанами в японських традиціях.
Кількість порцій: 4
- Китайський баклажан - 1 штука (менше ніж звичайний)
- Цибулина - 1 штука (середня)
- Імбир - 1 Ст. Ложка (свіжий, дрібно порубати)
- Часник - 2 зубчики (дрібно порізати)
- Фарш із яловичини - 350 грам (або свинина)
- Зелена цибуля - 4 штуки (стручка, дрібно нарізати)
- Червона паста чилі - 1 Ст. Ложка
- Рапсове масло - 2 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 6 Ст. Ложок
- Саке - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1.5 чайних ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
Приготуйте рис як зазначено на упаковці. Поріжте баклажан на 4 частини вздовж і потім поріжте горизонтально на четвертинки.
У каструлі на середньому або сильному вогні додайте 2 ст.Л. Масла, часник, імбир, цибуля і половину зеленої цибулі. Готуйте протягом 3-4 хвилин, поки цибуля не стане прозорим.
Додайте фарш, приправити сіллю, поперчіть за смаком і додайте корейську пасту чилі.
Додайте кунжутне масло і баклажан. Готуйте протягом 5-7 хвилин.
Додайте тофу і розбийте його при перемішуванні. Додайте саке, цукор, воду, 4 ст.Л. Соєвого соусу, перемішайте і готуйте пару хвилин. Потім додайте решту 2 ст.Л. Соєвого соусу і зеленого лука, перемішайте і вимкніть вогонь. Подавайте з рисом. Смачного.