Рецепт Тофу з японським baklazhanami фото

Тофу з японським baklazhanami
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Овочі, Баклажан, Тофу
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід
Гарячі страви

Рецепт приготування тофу з баклажанами в японських традиціях.

Кількість порцій: 4
  • Китайський баклажан - 1 штука (менше ніж звичайний)
  • Цибулина - 1 штука (середня)
  • Імбир - 1 Ст. Ложка (свіжий, дрібно порубати)
  • Часник - 2 зубчики (дрібно порізати)
  • Фарш із яловичини - 350 грам (або свинина)
  • Зелена цибуля - 4 штуки (стручка, дрібно нарізати)
  • Червона паста чилі - 1 Ст. Ложка
  • Рапсове масло - 2 Ст. Ложки
  • Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 6 Ст. Ложок
  • Саке - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1.5 чайних ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
тофу з японським baklazhanami - фото крок 1
Приготуйте рис як зазначено на упаковці. Поріжте баклажан на 4 частини вздовж і потім поріжте горизонтально на четвертинки.
тофу з японським baklazhanami - фото крок 2
У каструлі на середньому або сильному вогні додайте 2 ст.Л. Масла, часник, імбир, цибуля і половину зеленої цибулі. Готуйте протягом 3-4 хвилин, поки цибуля не стане прозорим.
тофу з японським baklazhanami - фото крок 3
Додайте фарш, приправити сіллю, поперчіть за смаком і додайте корейську пасту чилі.
тофу з японським baklazhanami - фото крок 4
Додайте кунжутне масло і баклажан. Готуйте протягом 5-7 хвилин.
тофу з японським baklazhanami - фото крок 5
Додайте тофу і розбийте його при перемішуванні. Додайте саке, цукор, воду, 4 ст.Л. Соєвого соусу, перемішайте і готуйте пару хвилин. Потім додайте решту 2 ст.Л. Соєвого соусу і зеленого лука, перемішайте і вимкніть вогонь. Подавайте з рисом. Смачного.

Схожі рецепти