Рецепт Тесто для пампушек фото

Тесто для пампушек
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Фуршет , Від 3 років
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Використовуючи рецепт цього тесту, ви зможете легко і швидко приготувати ароматні пампушки до борщу, а так само зробити смачні булочки до чаю або для бутербродів.

Опис приготування:

Випікаються такі пампушки дуже швидко: всього 10-15 хвилин при 220 градусах. Ставити їх треба обов'язково в попередньо розігріту духовку, а для того, щоб пампушки добре подрумянились - змастіть їх злегка збитим яйцем.

Якщо ви готуєте варіант для борщу, то можна зробити пампушки з часниковою заправкою. В разі, якщо необхідний більш універсальний варіант - додавати нічого не треба, просто подайте пампушки до улюбленої страви або з варенням до чаю.

Смачного!

  • Борошно пшеничне - 330 грам
  • Молоко - 170 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 5 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука (для обмазки)
тесто для пампушек - фото крок 1
Перетріть дріжджі з цукром і сіллю. Влийте в них тепле молоко і невеликими порціями, постійно помішуючи, вводите борошно. Коли тісто буде злегка тримати форму, приступайте до наступного етапу.
тесто для пампушек - фото крок 2
Замісити тісто, дайте йому відстоятися хвилин п'ять, потім знову замісіть (на протязі близько 10 хвилин). Залиште тісто відпочивати хвилин на 15.
тесто для пампушек - фото крок 3
Тепер розділіть тісто на невеликі кульки (по 30-40 м) і залиште їх підходити. Важливо, щоб в приміщенні було тепло і не було протягів, інакше тісто може не піднятися.
Щоб тісто не прилипало до рук і легко, добре форязикні, злегка змастіть руки рослинною олією.
тесто для пампушек - фото крок 4
В результаті заготовки пампушки повинні збільшитися в розмірі, стати більш округлими і повітряними.

Схожі рецепти