Тесто для пампушек
(покроковий рецепт з фото)
Використовуючи рецепт цього тесту, ви зможете легко і швидко приготувати ароматні пампушки до борщу, а так само зробити смачні булочки до чаю або для бутербродів.
Випікаються такі пампушки дуже швидко: всього 10-15 хвилин при 220 градусах. Ставити їх треба обов'язково в попередньо розігріту духовку, а для того, щоб пампушки добре подрумянились - змастіть їх злегка збитим яйцем.
Якщо ви готуєте варіант для борщу, то можна зробити пампушки з часниковою заправкою. В разі, якщо необхідний більш універсальний варіант - додавати нічого не треба, просто подайте пампушки до улюбленої страви або з варенням до чаю.
Смачного!
- Борошно пшеничне - 330 грам
- Молоко - 170 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 5 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Яйце - 1 штука (для обмазки)
Перетріть дріжджі з цукром і сіллю. Влийте в них тепле молоко і невеликими порціями, постійно помішуючи, вводите борошно. Коли тісто буде злегка тримати форму, приступайте до наступного етапу.
Замісити тісто, дайте йому відстоятися хвилин п'ять, потім знову замісіть (на протязі близько 10 хвилин). Залиште тісто відпочивати хвилин на 15.
Тепер розділіть тісто на невеликі кульки (по 30-40 м) і залиште їх підходити. Важливо, щоб в приміщенні було тепло і не було протягів, інакше тісто може не піднятися.
Щоб тісто не прилипало до рук і легко, добре форязикні, злегка змастіть руки рослинною олією.
Щоб тісто не прилипало до рук і легко, добре форязикні, злегка змастіть руки рослинною олією.
В результаті заготовки пампушки повинні збільшитися в розмірі, стати більш округлими і повітряними.