Рецепт Тести для Finger фото

Тести для Finger
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня , Киргизька кухня
Тісто
На обід , На вечерю
Випічка , Заготовки , Біляші
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Тісто для цієї страви готується дуже просто. Правда, у кожної господині є свої невеликі хитрощі. Я поділюся деякими з них.

Опис приготування:

Рецепт приготування тіста для бешбармака простий, головне в цій справі - ретельне вимішування тесту. Раджу вам випробувати всі варіанти приготування тіста - з водою, бульйоном і бульйонних кубиків. Я роблю все три, за настроєм. Ще при приготуванні такого тесту можна використовувати пінку, яка утворюється при варінні м'яса. Можна, можливо, звичайно, купити готові пластинки для локшини в магазині, але це буде зовсім інший смак. І, коли будуть нахвалювати блюдо, приготоване від"А" до "я" виключно вашими руками, ви отримаєте набагато більше задоволення. Я вже мовчу про задоволення від смаку страви. Удачі вам!

  • Борошно - 2-2, 5 склянки (кількість залежить від якості борошна)
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 3/4 чайних ложки (без верху)
  • Вода або бульйон - 0, 5 склянки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
тести для Finger - фото крок 1
Забиваємо в стакан яйця і доливаємо крижаною водою так, щоб рідина не доходила до верху приблизно 1 см. Замість води можна використовувати холодний бульйон, або розвести у воді бульйонний кубик. Додаємо сіль і добре розмішуємо.
тести для Finger - фото крок 2
У миску просіваємо борошно і виливаємо в неї суміш. Додаємо рослинне масло.
тести для Finger - фото крок 3
Дуже ретельно вимішуємо тісто. Воно повинно вийти гладким, пружним і на дотик, як пластилін. Якщо тісто липне до рук - додавайте борошно. Тільки не переборщіть! Готове тісто загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник для"дозрівання" хвилин 30.

Схожі рецепти