Телятина в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете побалувати себе шматком натурального ніжного м'яса без особливих надмірностей, спробуйте смачний рецепт, як приготувати телятину в духовці. М'ясо виходить соковитим, ароматним і апетитним.
Таке м'ясо можна нарізати шматочками і подавати до будь-якого гарніру, телятина відмінно поєднується з ягідними і фруктовими соусами. Якщо потрібна апетитна і рум'яна кірочка, то за пару хвилин до закінчення приготування дістаємо телятину з фольги або рукава. А якщо любите м'ясо з кров'ю, той час запікання варто зменшити. Для приготування потрібен мінімальний набір продуктів.
- Телятина - 1 кілограм
- Часник - 1 штука
- Гірчичний - 3-4 Ст. Ложок
- Спеції до м'яса - За смаком
- Сіль - За смаком
1. М'ясо ретельно зачищаємо від плівки і жив, моєму гарненько і витираємо паперовим рушником. Робимо глибокі надрізи, чистимо часник і зубчики запихає всередину надрізів.
2. Змішуємо в мисці гірчицю, спеції за смаком і сіль. Готовою сумішшю натираємо м'ясо і загортаємо щільно в фольгу, щоб соки, які в процесі випікання будуть виділятися з м'яса, залишилися всередині. Ми залишаємо на 2-3 години для маринування.
3. Ставимо м'ясо в розігрітий до 250 градусів духовку на 15 хвилин. Після цього зменшуємо температуру до 190-200 градусів і випікаємо ще 30 хвилин. Дістаємо готове м'ясо і залишаємо в такому вигляді (не розгортаючи фольгу) ще на 30 хвилин. М'ясо розрізаємо на шматочки і подаємо гарячим або холодним.