Тефтелі з моцарелою в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі ми їли і в садку, і у бабусі в селі, і вдома. Коли знаходишся далеко від рідних стін, часто хочеться чогось домашнього. Ось, як приготувати тефтелі з моцарелою в томатному соусі.
Тефтелі, як правило, мають особливий смак і аромат, пов'язаний саме з домашнім теплом і затишком. Чомусь саме це блюдо у мене найбільше асоціюється з бабусею. Напевно, ніхто не вмів готувати тефтелі так, як вона. Все-таки рецепти, передаються з покоління в покоління, мають певну силу.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Мал - 250-300 грам (відвареної)
- Борошно - 50 грам
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Моцарелла - 100-150 грам
- Вода - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Помідори - 2-3 штук
Готуємо інгредієнти для тефтелей. Нам знадобиться м'ясний, або курячий фарш. Якщо у вас якісне м'ясо, тоді рису можна покласти більше. Якщо фарш з птиці, тоді не переборщіть з рисом, інакше смак загубиться. Ну і, звичайно, рекомендую вам зробити фарш самостійно. У мене для цього є електром'ясорубка.
Відварюємо рис. Є варіант взяти відпарені рис і замочити його на пару годин, але у мене на це не вистачає терпіння. Краще варити його до напівготовності. На це піде зовсім небагато часу, а ефект буде той же.
Викладаємо фарш з напівготових рисом в одну ємність. Рубаємо дрібно цибулю. Розбиваємо яйця в миску. Кладемо сіль, перець і сушену зелень за смаком. Додаємо 50 грамів борошна для в'язкості і вимішуємо, як тісто.
Нарізаємо помідори на дрібні шматочки. Наливаємо в сковороду олію і обсмажуємо їх, накривши кришкою. Можете додати томатну пасту і нарізаний часник.
Скачує кульки з фаршу і рису, змочуючи руки водою перед кожним грудочкою. Перекладаємо томатну суміш в глибоку сковороду. Додаємо склянку води. Тефтелі поміщаємо в отриманий томатний сік, ставимо все в духовку на 20 хвилин.
Через 20 хвилин дістаємо тефтелі, перевертаємо їх. Нарізаємо моцарелу на тонкі шматочки і кладемо її поверх м'ясних кульок. Ставимо все в духовку допікати на 10 хвилин.
На все про все у нас пішло десь півгодини, щоб запекти наші тефтелі в томатному соусі. Нарізаємо свіжу зелень. Дістаємо тефтелі, прикрашаємо їх улюбленої зеленню. Смачного!