Рецепт Тефтелі індичі з грибами фото

Тефтелі індичі з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Індичка , Птах , Зелень , Гриби , Помідор , Цибуля , Печериці , Філе індички , Базилік
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.

Соковиті ароматні тефтелі з індички з грибами, в томатному соусі"Маринара" - відмінне рішення для обіду або вечері. Доповнивши тефтелі пастою, отримаємо яскраве блюдо в італійському стилі.

Опис приготування:

Соус"Маринара" можна купити в магазині, але зовсім нескладно приготувати його самим. Всього-то й знадобляться стиглі томати, часник, орегано і хороше оливкова олія!

  • Індичка філе - 500 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (невеликий)
  • Сухарі мелені - 1/2 склянки
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Сир твердий тертий - 100 грам
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Базилік - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Помідори - 1 кілограм (для соусу, стиглі або у власному соку)
  • Часник - 3-4 зубчиків (для соусу)
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (для соусу)
  • Орегано - 1/2 чайних ложки
тефтелі індичі з грибами - фото крок 1
Якщо ви вирішили приготувати соус самі, подрібніть помідори у власному соку блендером разом з соком. Налийте в сотейник оливкова олія, вичавіть через прес часник. Злегка прогрійте часник в олії і залийте томатної масою. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте німого орегано і на повільному вогні дайте соусу загуснути.
тефтелі індичі з грибами - фото крок 2
Гриби подрібніть в кухонному комбайні у велику крихту. Так само подрібніть цибулю. Обсмажте гриби з цибулею на ложці олії до м'якості. Остудіть.
тефтелі індичі з грибами - фото крок 3
Філе індички пробийте в комбайні в фарш.
тефтелі індичі з грибами - фото крок 4
Додайте до індички гриби, просіяні мелені сухарі, білок одного яйця, трохи натертого сиру - добре б пекорино або пармезан - але цілком зійде будь-який твердий. Посипте фарш сіллю і перцем, додайте трохи італійських трав і добре вимішайте.
тефтелі індичі з грибами - фото крок 5
Вологими руками скачайте тюфтельки розміром з кульки для пін-понгу.
тефтелі індичі з грибами - фото крок 6
Налийте на дно форми трохи соусу і викладіть тюфтельки.
тефтелі індичі з грибами - фото крок 7
Залийте зверху соусом і запікайте в духовці при температурі 200 градусів хвилин 20-25. Ви так само можете загасити тефтелі в сотейнику на середньому вогні.
тефтелі індичі з грибами - фото крок 8
Подавайте тефтелі з пастою на гарнір, щедро полив томатним соусом і прикрасивши свіжою зеленню. Келих білого вина дуже рекомендується.

Схожі рецепти