Тефтелі індичі з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті ароматні тефтелі з індички з грибами, в томатному соусі "маринара" - відмінне рішення для обіду або вечері. Доповнивши тефтелі пастою, отримаємо яскраве блюдо в італійському стилі.
Соус "маринара" можна купити в магазині, але зовсім нескладно приготувати його самим. Всього-то й знадобляться стиглі томати, часник, орегано і хороше оливкова олія!
- Індичка філе - 500 грам
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невеликий)
- Сухарі мелені - 1/2 склянки
- Білок яєчний - 1 штука
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сир твердий тертий - 100 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Базилік - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Помідори - 1 кілограм (для соусу, стиглі або у власному соку)
- Часник - 3-4 зубчиків (для соусу)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (для соусу)
- Орегано - 1/2 чайних ложки
Якщо ви вирішили приготувати соус самі, подрібніть помідори у власному соку блендером разом з соком. Налийте в сотейник оливкова олія, вичавіть через прес часник. Злегка прогрійте часник в олії і залийте томатної масою. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте німого орегано і на повільному вогні дайте соусу загуснути.
Гриби подрібніть в кухонному комбайні у велику крихту. Так само подрібніть цибулю. Обсмажте гриби з цибулею на ложці олії до м'якості. Остудіть.
Філе індички пробийте в комбайні в фарш.
Додайте до індички гриби, просіяні мелені сухарі, білок одного яйця, трохи натертого сиру - добре б пекорино або пармезан - але цілком зійде будь-який твердий. Посипте фарш сіллю і перцем, додайте трохи італійських трав і добре вимішайте.
Вологими руками скачайте тюфтельки розміром з кульки для пін-понгу.
Налийте на дно форми трохи соусу і викладіть тюфтельки.
Залийте зверху соусом і запікайте в духовці при температурі 200 градусів хвилин 20-25. Ви так само можете загасити тефтелі в сотейнику на середньому вогні.
Подавайте тефтелі з пастою на гарнір, щедро полив томатним соусом і прикрасивши свіжою зеленню. Келих білого вина дуже рекомендується.