Картопляні тефтелі з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ті з нас, хто дотримуються посту, знають, як важко смачно і ситно нагодувати сім'ю без м'яса. Ця страва допоможе вам урізноманітнити пісне меню, Ну і, звичайно ж, воно смачне і ситне. Готуємо!
Звичайно, можна просто відварити картоплю і просто посмажити гриби і подати до столу. Але погодьтеся, адже набагато приємніше, коли вам подадуть ось такі ніжні, ароматні і апетитні тефтелі? У довгі дні посту багато господинь вже не знають що б таке придумати, щоб смачно нагодувати домочадців. А це блюдо приємно урізноманітнить ваше меню. Розповідаю, як приготувати картопляні тефтелі з грибами.
- Картопля - 4 штуки (трохи більше середнього розміру)
- Сушені гриби - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 2/3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Борошно пшеничне - 3-4 Ст. Ложок

Відварюємо картоплю в шкірці практично до готовності. Найголовніше - не переварити! І відварюємо сушені гриби в невеликій кількості води.

Очищену картоплю і віджаті від бульйону гриби пропускаємо через м'ясорубку.

Додамо мелений перець і пів чайної ложки солі. Перемішаємо.

Картопля попадається різний, якщо маса вийшла не густа, додамо 2 ложки борошна або мелених сухарів. Перемішуємо.

А тепер формуємо тефтелі, обвалюють у борошні або мелених сухарях.

І обсмажуємо тефтелі з усіх боків до підсмаженої скоринки.

Для соусу обсмажити цибулю і моркву, додамо сіль і перець за смаком, томатну пасту і трохи грибного бульйону. Прокип'ятимо. Соус не повинен бути рідким! Можна додати ароматні сушені або свіжі трави.

Перекладаємо обсмажені тефтелі в форму для запікання і покриваємо соусом.

І ставимо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10. Я запікала з вентилятором.

От і все, смачні і ароматні тефтелі готові.