Рецепт Тайський рибний соус фото

Тайський рибний соус
(покроковий рецепт з фото)

Риба та морепродукти
Пісні страви , Веганські страви
На обід
Соуси
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

З недавніх пір захоплююся східною кухнею, вона багата різними смаками і ароматами. Обов'язковою доповненням до їжі тут не тільки соєвий соус. Сьогодні розповім, як приготувати тайський рибний соус.

Опис приготування:

Звичайно, як і більшість соусів, його можна купити в супермаркеті, але мені було цікаво спробувати зробити його самостійно. Рибний соус - це настільки ж універсальна приправа, як і сіль. Його додають при приготуванні супів, а також використовують для заправки салатів і гарнірів.

  • Тюлька в'ялена - 15 штук
  • Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
  • Натрію глютамат - 1/2 чайних ложки
  • Вода - За смаком
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
тайський рибний соус - фото крок 1
1. Рибку подрібнюю (razbirayu) на невеликі шматочки, а можна і зовсім взяти залишки від приготування інших страв: наприклад, голови і хвости.
тайський рибний соус - фото крок 2
2. Перекладаю шматочки тюльки в ємність з щільною кришкою, заливаю оцет.
тайський рибний соус - фото крок 3
3. Додаю до риби 4 столові ложки соєвого соусу.
тайський рибний соус - фото крок 4
4. Заливаю банку з рибою окропом так, щоб вода покрила всю рибку.
тайський рибний соус - фото крок 5
5. Додаю в окріп глутамат натрію, закриваю кришкою. Наполягаю при кімнатній температурі 24 годину, періодично струшують банку.
тайський рибний соус - фото крок 6
6. Через добу проціджую отриману масу через подвійний шар марлі.
тайський рибний соус - фото крок 7
7. Готовий соус переливаю в ємність і зберігаю в холодильнику не більше двох тижнів, він відмінно підходить для приготування страв тайської, японської, китайської та інших східних кухонь. Соус насичений, тому використовую його потроху.

Схожі рецепти