Рецепт Тайський кисло-солодкий соус фото

Тайський кисло-солодкий соус
(покроковий рецепт з фото)

Овочі, Гострий перець
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Соуси

Дуже люблю незвичайні поєднання, тому ось уже який рік роблю заготовки соусу в промисловому масштабі за рецептом, як приготувати тайський кисло-солодкий соус. Він смачний, натуральний і корисний.

Все частіше звертаюся до рецептів наших мам і бабусь, які знали толк в правильних заготовках і робили їх стільки, що вистачало на численних родичів. А хто сказав, що потрібно закочувати тільки огірки і помідори? Можна зробити і більш оригінальний варіант азіатського соусу, який відмінно підходить до м'яса або риби на пару. У соусу цікавий і приємний смак, а завдяки вмісту в ньому перцю чилі та часнику - це ще хороша профілактика вірусних захворювань.

  • Цукор - 400 грам
  • Сіль повареная - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 0, 6 L
  • Часник - 12 зубчиків
  • Гострий перець - 8 штук
  • Яблучний оцет - 80 мілілітрів
  • Крохмаль - 4 Ст. Ложки
тайський кисло-солодкий соус - фото крок 1
1. Насамперед мою червоний гострий перець, розрізаю і вичищаю насіння, залишаю зовсім небагато всередині, чищу весь часник. Перекладаю все овочі в блендер і подрібнюю, але не дуже дрібно, щоб залишалися шматочки.
тайський кисло-солодкий соус - фото крок 2
2. У каструлю наливаю воду, відправляю її на вогонь, всипав цукор, сіль і вливаю оцет, доводжу суміш до кипіння, а потім зменшуємо вогонь, всипав подрібнену в блендері суміш, перемішую і варю після закипання 10 хвилин.
тайський кисло-солодкий соус - фото крок 3
3. У чашку насипаю крохмаль і вливаю 8 столових ложок холодної води, гарненько перемішую.
тайський кисло-солодкий соус - фото крок 4
4. Тонким струменем вливаю крохмаль в соус, який варю на слабкому вогні, ретельно перемішую, щоб не залишалося грудочок.
тайський кисло-солодкий соус - фото крок 5
5. Стерилізую банки невеликого обсягу і розливаю соус прямо з вогню, закочував щільно банки і забираю їх на зберігання.

Схожі рецепти