Тайський кисло-солодкий соус
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю незвичайні поєднання, тому ось уже який рік роблю заготовки соусу в промисловому масштабі за рецептом, як приготувати тайський кисло-солодкий соус. Він смачний, натуральний і корисний.
Все частіше звертаюся до рецептів наших мам і бабусь, які знали толк в правильних заготовках і робили їх стільки, що вистачало на численних родичів. А хто сказав, що потрібно закочувати тільки огірки і помідори? Можна зробити і більш оригінальний варіант азіатського соусу, який відмінно підходить до м'яса або риби на пару. У соусу цікавий і приємний смак, а завдяки вмісту в ньому перцю чилі та часнику - це ще хороша профілактика вірусних захворювань.
- Цукор - 400 грам
- Сіль повареная - 2 Ст. Ложки
- Вода - 0, 6 L
- Часник - 12 зубчиків
- Гострий перець - 8 штук
- Яблучний оцет - 80 мілілітрів
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
1. Насамперед мою червоний гострий перець, розрізаю і вичищаю насіння, залишаю зовсім небагато всередині, чищу весь часник. Перекладаю все овочі в блендер і подрібнюю, але не дуже дрібно, щоб залишалися шматочки.
2. У каструлю наливаю воду, відправляю її на вогонь, всипав цукор, сіль і вливаю оцет, доводжу суміш до кипіння, а потім зменшуємо вогонь, всипав подрібнену в блендері суміш, перемішую і варю після закипання 10 хвилин.
3. У чашку насипаю крохмаль і вливаю 8 столових ложок холодної води, гарненько перемішую.
4. Тонким струменем вливаю крохмаль в соус, який варю на слабкому вогні, ретельно перемішую, щоб не залишалося грудочок.
5. Стерилізую банки невеликого обсягу і розливаю соус прямо з вогню, закочував щільно банки і забираю їх на зберігання.