Тайський локшина
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили приготувати що-небудь екзотичне і незвичайне, то можете спробувати тайську кухню. Сьогодні я розповім вам, як приготувати тайську локшину смачно і оригінально.
Така локшина виходить дуже смачною і виглядає екзотично. Готувати її досить просто, якщо не брати до уваги спеціальних інгредієнтів. Важливо відмітити, що замість сушених креветок, можете додати звичайні, готуються вони швидко, тому можете додати в сковороду сирі. Пробуйте!
- Рисова локшина - 300 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Куряча грудка - 300 грам
- Тофу - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сушені креветки - 2 Ст. Ложки
- Рибний соус - 125 мілілітрів
- Кондитерський цукор - 40 грам
- Сік тамаринда - 75 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Смажений арахіс - 3 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 3 Ст. Ложки
- Паростки сої - 100 грам
- Вапно - 1 штука
1
Локшину покладіть в миску і залийте водою, залиште на 15 хвилин, щоб вона стала. Потім злийте воду.
2
Курку і тофу наріжте невеликими шматками. У воке або глибокій сковороді розколіть масло і швидко обсмажте тофу з куркою до рум'яності.
3
Потім додайте подрібнений часник і креветки, готуйте ще пару хвилин.
4
В окремій мисці змішайте сік тамаринду, рибний соус, цукор і 125 мл води. У вок додайте локшину, залийте все соусом, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
5
Яйця збийте в окремій мисці. Локшину відсуньте на 1 половину сковороди, а на порожню влийте яйця і швидко перемішайте, поки не вийде омлет. Потім додайте горіхи і зелену цибулю. Все перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. В самому кінці додайте сою і перемішайте. Зніміть з вогню.
6
Подавайте локшину, полив соком лайма. Смачного!