Рецепт Тайський локшина фото

Тайський локшина
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Курка , Локшина , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.

Якщо ви вирішили приготувати що-небудь екзотичне і незвичайне, то можете спробувати тайську кухню. Сьогодні я розповім вам, як приготувати тайську локшину смачно і оригінально.

Опис приготування:

Така локшина виходить дуже смачною і виглядає екзотично. Готувати її досить просто, якщо не брати до уваги спеціальних інгредієнтів. Важливо відмітити, що замість сушених креветок, можете додати звичайні, готуються вони швидко, тому можете додати в сковороду сирі. Пробуйте!

  • Рисова локшина - 300 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Куряча грудка - 300 грам
  • Тофу - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Сушені креветки - 2 Ст. Ложки
  • Рибний соус - 125 мілілітрів
  • Кондитерський цукор - 40 грам
  • Сік тамаринда - 75 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Смажений арахіс - 3 Ст. Ложки
  • Зелена цибуля - 3 Ст. Ложки
  • Паростки сої - 100 грам
  • Вапно - 1 штука
1
Локшину покладіть в миску і залийте водою, залиште на 15 хвилин, щоб вона стала. Потім злийте воду.
2
Курку і тофу наріжте невеликими шматками. У воке або глибокій сковороді розколіть масло і швидко обсмажте тофу з куркою до рум'яності.
3
Потім додайте подрібнений часник і креветки, готуйте ще пару хвилин.
4
В окремій мисці змішайте сік тамаринду, рибний соус, цукор і 125 мл води. У вок додайте локшину, залийте все соусом, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
5
Яйця збийте в окремій мисці. Локшину відсуньте на 1 половину сковороди, а на порожню влийте яйця і швидко перемішайте, поки не вийде омлет. Потім додайте горіхи і зелену цибулю. Все перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. В самому кінці додайте сою і перемішайте. Зніміть з вогню.
6
Подавайте локшину, полив соком лайма. Смачного!

Схожі рецепти