Рецепт Татар з м’яса фото

Татар з м’яса
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Яловичина
Веганські страви
На обід, На вечерю
Тартар

Вопреки стереотипу, тартар з сирого м'яса - вишукування не однієї лише французької кухні. Врахуйте, що саме м'ясо повинно бути дуже якісним і максимально молодим. В іншому покладайтеся на рецепт.

Розповідаю, як приготувати тартар з м'яса і зберегти природний «сирий» смак головного інгредієнта. Лимонний сік, контактуючи з тартаром, ферментує його і може «приготувати» м'ясо. Якщо хочете, щоб яловичина не втратила свій яскраво-червоний колір і властивості, покладіть грушу в лимонному соці по краю тарілки, не змішуючи її з тартаром.

  • Груша азіатська - 1 штука
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки (свіжовичавлений)
  • Філе яловичини - 285 грам
  • Зелена цибуля - 1 штука (тонко наріжте, плюс ще за смаком для сервірування)
  • Кедрові горіхи підсмажені - 1 Ст. Ложка (плюс трохи для посипання)
  • Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
  • Luk-salotų - 1 грам (дрібно нарізаний)
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний перець - - За смаком
  • Жовтки перепелиних яєць - 4 штуки (для подачі)
  • Чіпси з кореня лотоса - - За смаком (для прикраси; опціонально)
  • Нитки з чилі - - За смаком (для прикраси; опціонально)
1
Очистіть грушу, видаліть насіння. Поріжте її соломкою. Помістіть фрукт в маленьку миску з холодною водою з 1 столовою ложкою лимонного соку, щоб вона не підсохла. Нехай «відпочиває» протягом 5-10 хвилин, а потім злийте воду.
2
У середнього розміру миску покладіть яловичину, лимонний сік, цибуля, кедрові горіхи (половина від усіх), кунжутну олію, Luk-salotų, лимонну цедру, сіль і перець за смаком. Акуратно вмішати в тартар половину груші.
3
Розкладіть тартар по центру тарілки. При бажанні зробіть невелику лунку в кожному салаті з яловичини і помістіть туди яєчний жовток. Зверху посипте грушею, зеленою цибулею, кедровими горіхами та нитками чилі. Подавайте відразу ж, прикрасивши чіпсами з кореня лотоса.

Схожі рецепти